Ειδήσεις

Ημερίδα του Συνηγόρου του Πολίτη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση


Την Παρασκευή, 30 Μαρτίου, στους χώρους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας στη Λάρισα, παρουσιάστηκε στο πλαίσιο ημερίδας από ειδικούς επιστήμονες της Αρχής, η έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη», με θέμα «Έσοδα Δήμων & Κράτος Δικαίου».

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι διαδικασίες καθορισμού, υπολογισμού, καταλογισμού και είσπραξης των Δημοτικών Εσόδων. Επίσης, επισημάνθηκαν οι παθογένειες και τα συμπτώματα κακοδιοίκησης στις παραπάνω διαδικασίες, υπό το πρίσμα των αρχών της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας, κ. Νικόλαος Ντίτορας,  σχολιάζοντας την εμπειρία του τόσο από τη θέση του Αντινομάρχη όσο και από τη θέση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Επισήμανε επίσης ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο ασκούμενος έλεγχος νομιμότητας να είναι ουσιαστικός, εμπρόθεσμος και πλήρης, έτσι ώστε να αποτρέπεται η νομιμοποίηση παράνομων διοικητικών πράξεων.

Εισήγηση σε σχέση με το θέμα της Ημερίδας έκανε και ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γ. Κωτσός.

Στην ημερίδα συμμετείχαν επίσης, οι Γενικοί Δ/ντές της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του φορέα και ειδικότερα του αρμοδίου τμήματος που ασκεί τον έλεγχο νομιμότητας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα πεπραγμένα της Περιφέρειας
Επόμενο άρθρο Παν/μιο Θεσσαλίας: Βράβευση του Φοιτητικού Παραρτήματος του IEEE