Ειδήσεις

Αυξάνεται η διείσδυση του φυσικού αερίου στη Θεσσαλία


Σε συνέχεια της ανοδικής πορείας των νέων συνδέσεων φυσικού αερίου του 2017, αντίστοιχη αυξημένη ζήτηση παρατηρείται και κατά το 1ο τρίμηνο του 2018.Ήδη τους πρώτους τρείς μήνες του τρέχοντος έτους οι νέες συνδέσεις παρουσιάζουν αύξηση κατά 15% σε σχέση με τον προϋπολογισμό και αύξηση κατά 18% σε σχέση με την αντίστοιχη περσυνή περίοδο γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες τόσο ως προς τα οφέλη του, όσο και προς την παρεχόμενη έκπτωση κατά 100% που προσεφέρει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ στα τέλη σύνδεσης.

Στο ανώτερο πλαίσιο η ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την περίοδο 2018-2022 έχει προγραμματίσει επενδύσεις ύψους 101 εκατ. ευρώγια την ανάπτυξη των υποδομών και τη διείσδυση σε νέες περιοχές.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας πραγματοποιεί επενδύσεις που φέρνουν το φυσικό αέριο πιο κοντά στην περιφέρεια με σκοπό οι πολίτες περιφερειακών περιοχών να απολαμβάνουν τα οφέλη του.

Ήδη στο Βελεστίνο του Δήμου Ρήγα Φεραίου από το χειμώνα του 2017 έχει ενεργοποιηθεί το δίκτυο διανομής ενώ έχουν ολοκληρωθεί τα έργα κατασκευής του δικτύου στον Τύρναβο και έχει εγκατασταθεί ο αποσυμπιεστής φυσικού αερίου. Με την οριστικοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου για το συμπιεσμένο φυσικό αέριο θα τροφοδοτηθεί το δίκτυο, ενώ με συνέπεια ακολουθείται ο προγραμματισμός για τις περιοχές της Καλαμπάκας και της Ελασσόνας.

Επιπλέον οι εργασίες κατασκευής επέκτασης τουδικτύου διανομής στο Ομορφοχώρι του Δήμου Κιλελέρ, έχουν ήδη ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας που είχε στο παρελθόν κοινοποιηθεί, γεγονός που αποδεικνύει τη συνέπεια της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στην τήρηση του προγράμματος ανάπτυξης σε νέες περιοχές.

Για την τροφοδότηση του Ομορφοχωρίου, η τελετή αφής της φλόγας θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο, την Παρασκευή 30/03/2018 και ώρα 18.30ενώ προβλέπεται και η τροφοδότηση των πρώτων παροχών φυσικού αερίου.

Στο επόμενο διάστημα η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα συνεχίσει το πλάνο ανάπτυξης με την κατασκευή νέου δικτύου διανομής τόσο στις υφιστάμενες περιοχές όσο και στις νέες, ενώ οι πολίτες που ενδιαφέρονται να συνδεθούν μπορούν να επωφεληθούν από την προσφορά για «ΕΚΠΤΩΣΗ 100% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ»που ισχύει γιαόλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου και για όλες τις χρήσεις (Οικιακή, εμπορική, βιομηχανική).

Οι αιτήσεις σύνδεσης μπορούν να υποβάλλονται στην ιστοσελίδα www.edathess.gr, ενώ για την εξυπηρέτηση πελατών λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο, όπου για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με ζητήματα νέων συνδέσεων και κατασκευών οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 11 150.

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση Κώστα Αγοραστού για τους Νέους Αγρότες
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 35χρονος στον Τύρναβο για διακίνηση κάνναβης