Ειδήσεις

Μάξιμος από την Πάτρα: Θα βάλουμε τέλος στην ανομία


Στην έξαρση της εγκληματικότητας και της γενικευμένης ανομίας με ανοχή της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στη Διευρυμένη Συνεδρίαση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που έλαβε χώρα, με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, στην Πάτρα.

Στη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Ενώσεων Σωμάτων Ασφαλείας, Συνδέσμων Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την οποία συντόνιζε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ κ. Ανδρέας Μαζαράκης, ο κ. Χαρακόπουλος καυτηρίασε «την κυβερνητική ανοχή στις λεγόμενες “συλλογικότητες”. Η περίπτωση του περιβόητου Ρουβίκωνα, και των άλλων “δικών τους παιδιών”, κατά την ομολογία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, είναι σκανδαλώδης αλλά στους πάντες γνωστή. Στα δε πανεπιστήμια έχει εγκαθιδρυθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας, που και η Πάτρα το γνωρίζει καλά, από τραμπούκους που εκφοβίζουν διδάσκοντες και φοιτητές, υπό την κάλυψη του εκτρωματικού νόμου Γαβρόγλου για το άσυλο της ασυδοσίας. Αλλά οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες στη γενικότερη εγκληματική έξαρση με την αχαρακτήριστη απόφασή της με τον νόμο Παρασκευόπουλου να ανοίξει τις πόρτες των φυλακών για πλέον των δέκα χιλιάδων κρατουμένους. Το πρόβλημα, μάλιστα, στην ελληνική επαρχία είναι τεράστιο. Εκεί που κάποτε όλες οι πόρτες ήταν ανοιχτές τώρα κυριαρχεί η ανασφάλεια. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Η ΝΔ είναι αποφασισμένη ως κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στην ανομία. Το δόγμα του νόμου και της τάξης θα είναι ψηλά στην ατζέντα της διακυβέρνησής μας».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ιδιαίτερη μνεία για  την πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υποχρέωση  καταβολής του 50% των αναδρομικών και την προσαρμογή των μισθών και συντάξεων των Αστυνομικών Πυροσβεστών, Λιμενικών και Στρατιωτικών στα επίπεδα του Αυγούστου 2012 και τη δέσμευση για νέο μισθολόγιο με αξιοπρεπείς αποδοχές στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακολούθησαν παρεμβάσεις των συμμετεχόντων, ενώ η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του Συντονιστή του Τομέα κ. Ηλία Βλαχογιάννη ο οποίος και διαβεβαίωσε τους παραβρισκόμενους ότι «ως αυριανή κυβέρνηση θα τιμήσουμε τις υποσχέσεις μας. Λέμε λίγα, αλλά να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε πολλά».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οι Λαρισαίοι ξεναγήθηκαν στην Έκθεση Αποκτήματα
Επόμενο άρθρο Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας