Ειδήσεις

Ανοιχτή ξενάγηση στην έκθεση Αποκτήματα


Αύριο Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 στις 19:30 η ανοιχτή ξενάγηση για το κοινό με αφορμή τη λήξη της έκθεσης “Αποκτήματα”, στο αίθριο του 1ου ορόφου, με έργα σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών από τη συλλογή των Αγορών-Δωρεών της Συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι. Κατσίγρα. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από την Ιφιγένεια Σδούκου, μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείου Γ.Ι.Κατσίγρα και από τους εικαστικούς που συμμετέχουν στην έκθεση Νίκο Σαμαρά, Χρήστο Σαμαρά και Κλεάνθη Χατζηνίκο.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί στην έκθεση και να δει έργα που φυλάσσονταν επί χρόνια στα “ντεπό” της Πινακοθήκης, έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, μικτές τεχνικές και σχέδια, έργα διαφορετικών εικαστικών αναφορών και ρευμάτων αλλά και να συνομιλήσει και να συνδιαλλαχθεί με τους δημιουργούς τους.

Η διάδοση των εικαστικών τεχνών, η συνεργασία, η αξιοποίηση και η προβολή του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού υπήρξαν εξαρχής στόχοι της Πινακοθήκης. Στην διάρκεια των χρόνων λειτουργίας της, η Συλλογή εμπλουτίζεται με τη στήριξη των δωρητών, καλλιτεχνών και ιδιωτών, όπου ο ρόλος τους είναι καίριος και η συμπαράσταση στο έργο του Μουσείου ιδιαίτερης σημασίας καθώς η δωρεά αποτελεί έκφραση κοινωνικής ευθύνης και αγάπης για τον πολιτισμό.

 

Info

Ημερομηνία: Πέμπτη 22  Μαρτίου 2018

Ώρα: 19:30

Τηλ. Επικοινωνίας για πληροφορίες: 2410-672499

E-mail: info@katsigrasmuseum.gr

Είσοδος ελεύθερη.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Συνεδρίαση Τομέα Προστασίας Πολίτη ΝΔ στη Πάτρα
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στην συνάντηση του Horizon