Ειδήσεις

Εφ ΄όλης της ύλης συνάντηση Κέλλα-Αγοραστού


Τα μεγάλα έργα και οι δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας καθώς και οι βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Στην εφ’ όλης της ύλης συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών, στην έδρα της Περιφέρειας, έγινε εκτενής αναφορά μεταξύ άλλων στα έργα του Αχελώου, τους οδικούς άξονες Λάρισας – Φαρσάλων και Λάρισας – Κοζάνης, την ολοκλήρωση του έργου της λίμνης Κάρλας, την Ε65, την ηλεκτροκίνηση του θεσσαλικού σιδηροδρόμου και στην ολοκλήρωση των έργων διαμόρφωσης της λεωφόρου Καραμανλή.

Αναφορά έγινε, ακόμη, στην αποκατάσταση των ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του φετινού χειμώνα, σε περιοχές του Ν. Λάρισας, με έμφαση στα παράλια, αλλά και στην επικείμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Λαρισαίο βουλευτή για τις δράσεις της Περιφέρειας στην Εκπαίδευση και την Υγεία.

 

ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

 Οι δύο άνδρες συζήτησαν για το Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών και το ζήτημα που έχει προκύψει με την απορρόφηση των επιλαχόντων για τη Θεσσαλία.

Ο κ. Κέλλας, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, επισημαίνοντας το πρόβλημα, έχει ζητήσει από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την ένταξη στο Πρόγραμμα του συνόλου των επιλαχόντων νέων αγροτών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέσα από την αύξηση του προϋπολογισμού.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στις ενέργειες της Περιφέρειας για την απορρόφηση όλων των επιλαχόντων που πληρούν τα κριτήρια, παρά την άνιση κατανομή του ποσού της υπερδέσμευσης μεταξύ των Περιφερειών, ώστε “να μην υπάρχουν ανισότητες στην μεταχείριση όλων των νέων αγροτών στη χώρα”.

 

ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΦΑΡΣΑΛΩΝ κ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΚΟΖΑΝΗΣ

 Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενημέρωσε τον αν. Τομεάρχη Παιδείας της ΝΔ για τους οδικούς άξονες  Λάρισας – Φαρσάλων  και Λάρισας – Κοζάνης, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια αναμένει την ολοκλήρωση των μελετών από το αρμόδιο Υπουργείο.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, από την μεριά του, επεσήμανε την αναγκαιότητα άρσης των εκκρεμοτήτων ώστε να ξεκινήσουν επιτέλους τα έργα στους δυο οδικούς άξονες.

 

 ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

 Ο κ. Κέλλας, μετά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με φορείς της συνοικίας του Αγ. Γεωργίου, η οποία “σηκώνει μεγάλο φορτίο” εξαιτίας της διέλευσης βαρέων οχημάτων από το αστικό της πλαίσιο, ενημερώθηκε για την ολοκλήρωση των έργων διαμόρφωσης της Λεωφόρου Καραμανλή, την κατασκευή κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου με τη λεωφόρο Καραμανλή, καθώς και για μια σειρά πρωτοβουλιών από τον Περιφερειάρχη προς εξομάλυνση της κατάστασης.

 

ΑΧΕΛΩΟΣ – ΛΙΜΝΗ ΚΑΡΛΑ – Ε65

 Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενημέρωσε τον κ. Κέλλα για τα έργα στον Αχελώο, τη Λίμνη Κάρλα, αλλά και τον αυτοκινητόδρομο Ε65, με τον Λαρισαίο βουλευτή να εκφράζει την ανησυχία του μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, για την αντιμετώπιση του υδατικού προβλήματος της Θεσσαλίας, με απόρριψη της λύσης για μερική μεταφορά νερού από τον Αχελώο και την παρουσίαση εναλλακτικού σχεδίου με νέα έργα, αμφιβόλου χρηματοδότησης και σχεδιασμού.

Μετά το πέρας της συνάντησης έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

 

Χρήστος Κέλλας

«Μια συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας είναι πάντα πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική.

Η καρδιά του στρατηγικού σχεδιασμού, όσον αφορά τις υποδομές και την ανάπτυξη της Θεσσαλίας χτυπάει εδώ.

Ευρισκόμενος σε στενή συνεργασία με τον Κώστα Αγοραστό, είχα, για μια ακόμη φορά, την ευκαιρία να ενημερωθώ για όλα τα μεγάλα ζητήματα και να ανταλλάξω μαζί του απόψεις που θα οδηγήσουν σε κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, προς όφελος των πολιτών.

Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί πως τα μεγάλα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται ούτε με επικοινωνιακά τερτίπια, ούτε με ιδεοληπτικά αφηγήματα.

Την καλώ, λοιπόν, από τη Λάρισα, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, από την καρδιά της Ελλάδας, να πράξει το καθήκον της, στηρίζοντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ακούγοντας την γόνιμη κριτική παρέμβαση εντός του κοινοβουλίου».

 

Κώστας Αγοραστός

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Κέλλα για όλα τα έργα και τις δράσεις που υλοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας αλλά και σε όλη τη Θεσσαλία γενικότερα.

Αυτή τη στιγμή ξεκινούν ή βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικά οδικά έργα όπως η λεωφόρος Καραμανλή, το τμήμα ΔΕΥΑΛ-Γεωργική Σχολή, ο κόμβος στο Διαχρονικό Μουσείο, οι οδοί Αιγάνη-Πυργετός Μεγ. Ελευθεροχώρι – Αγριελιά, Λουτρό – Άκρη κ.α.

Προχωρούμε σε συντηρήσεις στους οδικούς άξονες  Λάρισας-Φαρσάλων, Λάρισας – Κοζάνης, Λάρισας – Βόλου και Φαρσάλων – Βόλου, για τους οποίους πιέζουμε για την ολοκλήρωση των μελετών και την ωρίμανση των έργων στο Υπουργείο Υποδομών, που έχει την πλήρη ευθύνη για την διεκπεραίωση των μελετών.

Υλοποιούνται ακόμη, έργα ύδρευσης-αποχέτευσης στα παράλια της Λάρισας και σε οικισμούς άνω των 2000 κατοίκων μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Παράλληλα ενημέρωσα τον κ. Κέλλα για τα 25 εκατ. ευρώ που έρχονται στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για αποκαταστάσεις ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του φετινού χειμώνα.

Επιπρόσθετα μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας προγραμματίζουμε νέα έργα και δράσεις σε όλους τους τομείς, που αποτελούν τόνωση για την τοπική οικονομία και κοινωνία, δημιουργώντας και στηρίζοντας θέσεις εργασίας μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα».

Παρών στη συνάντηση και ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κώστας Μέγας.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κ. Νούσιος: Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού δυνάμει εισαγγελικών διατάξεων