Ειδήσεις

Μάξιμος: Ευρεία σύσκεψη για λύση στην οδό Βόλου


«Η διαμαρτυρία της ενορίας του Αγίου Γεωργίου και η κινητοποίηση των κατοίκων της συνοικίας στην οδό Βόλου, μετά το τραγικό θάνατο της άτυχης ποδηλάτισσας από φορτηγό, ευελπιστώ ότι θα φέρει αποτελέσματα. Η πρότασή μου μετά την επιστολή μου στον δήμαρχο Λαρισαίων για ευρεία σύσκεψη όλων των αρμοδίων φορέων και αρχών στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ήδη, βρίσκει ανταπόκριση. Προς τούτο είχα συνάντηση με τον κ. Καλογιάννη, αλλά και επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον πρόεδρο του ΤΤΕ Θεσσαλίας Νίκο Παπαγεωργίου. Οι προτάσεις που καταθέτει ο Πολιτιστικός Σύλλογος για να πάψει να βάφεται με αίμα η οδός Βόλου μεταφέρουν τη θέληση των κατοίκων για οριστική λύση του προβλήματος, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους. Πιστεύω ότι μπορούν να αποτελέσουν τη βάση επίλυσης του προβλήματος».

Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λάρισας «Ο Άγιος Γεώργιος» και εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν ότι κύριο μέλημα της δραστηριοποίησης τους είναι να εξασφαλίσουν πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους της περιοχής τους και να διασφαλίσουν ότι θα μπει ένα τέλος στα θανατηφόρα ατυχήματα. Πρότειναν δε, λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν βραχυπρόθεσμα, άλλα αυτό που τους ενδιαφέρει είναι μια οριστική επίλυση του προβλήματος. Συμπερασματικά ανέφεραν, ότι, ο ενδεδειγμένος τρόπος που εξυπηρετεί την ασφαλή καθημερινή μετακίνηση κατοίκων, παιδιών και ηλικιωμένων στη συνοικία τους είναι ο αποχαρακτηρισμός της οδού Βόλου από Εθνική Οδό σε αστικό δρόμο, ώστε να σταματήσει η κίνηση των βαρέων οχημάτων. Για να γίνει, όμως, αυτό, -που αποτελεί και μια μόνιμη λύση- θα πρέπει να βρεθεί εναλλακτική διαδρομή για τα βαρέα οχήματα. Πρότειναν, λοιπόν, να επεκταθεί η Περιφερειακή οδός από τον κόμβο της Βιοκαρπέτ προς την οδό Βόλου και μέχρι τον κόμβο της Καράγιωργα, προκειμένου να απορροφηθεί η κίνηση των φορτηγών και να μπορέσει η οδός Βόλου να γίνει αστικός δρόμος.

 

Σύμπνοια και συνεργασία…

Ο κ. Χαρακόπουλος μετά το πέρας της συζήτησης ευχαρίστησε τα μέλη του Συλλόγου για την ενημέρωση και την ευαισθησία τους για το πρόβλημα. Σημείωσε ότι «το σύνηθες, δυστυχώς, είναι να ξεχνιέται το θλιβερό συμβάν και μαζί και οι προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα εγκαταλείψετε την προσπάθεια. Καθόσον με αφορά, θέλω να γνωρίζετε ότι συμμερίζομαι απόλυτα την αγωνία σας. Δεν θέλω να ασκήσω κοινοβουλευτικό έλεγχο πριν έχω την απάντηση του δημάρχου για την ευρεία σύσκεψη που πρότεινα. Άλλωστε, για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού απαιτείται σύμπνοια και συνεργασία όλων».

Παρόντες στη συνάντηση εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Γεώργιος» ήταν ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Χατζής, καθώς και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της συνοικίας, του «Α.Ο. Πελασγιώτις» και της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου, κυρίες Χριστίνα Δαλακούρα, Μαρία Σαλιαμπούκου, Βασιλική Χατζούλη, Μαρία Πλιάκα, Ελένη Σιαματά-Μπούτλα, Μαρία Ρίζου, Χαρούλα Ιωάννου, Ειρήνη Χατζούλη και ο κ. Αργύρης Γκρίμπας.

 

Προηγούμενο άρθρο Πασχαλινή διάθεση προϊόντων από τους Ενεργούς Πολίτες
Επόμενο άρθρο Ο Α.Ο Μαυροβουνίου στο Θ. Νασιακόπουλο