Ειδήσεις

Παν/μιο Θεσσαλίας: Γιορτάζοντας το 1821 στην Ψηφιακή Εποχή


«…ένα πράγμα με παρακινεί και μένα να γράφω, ότι τούτην την Πατρίδα την έχουμε όλοι μαζί και σοφοί και αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Έγραψα γυμνή την αλήθεια να ιδούνε όλοι οι Έλληνες και να μπαίνουν σε φιλοτιμία και τα παιδιά μας να λένε : έχουμε αγώνες πατρικούς, έχουμε θυσίες. (Στρατηγός Μακρυγιάννης)

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνουν πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου του 1821, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 και ώρα 19.00,στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Παραλιακού Συγκροτήματος Παπαστράτου, στο Βόλο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προσφώνησητ ου Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή Γεωργίου Κ. Πετράκου και ομιλία της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ευρωπαϊκής Ιστορίας, Πρόεδρο του Tμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, κυρίας Άντας Διάλλα, με θέμα: “Γιορτάζοντας το 1821 στην ψηφιακή εποχή”. Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθρο Η ΠΕΔ τιμάει πρώην αυτοδιοικητικούς της Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Τρεις γυναίκες Πρόεδροι σε Θεσσαλικούς Συλλόγους στην Ευρώπη