4η Γιορτή των Σπόρων στη Λάρισα


Tags |

Την 4η «Γιορτή των Σπόρων» διοργανώνει το ΠΕΛΙΤΙ Λάρισας την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 στις 10,30 στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.

Η γιορτή έχει σκοπό την διάσωση και διάδοση των παλιών παραδοσι­ακών ποικιλιών σπόρων. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν σπόρους από αγγούρι, ντομάτα, μελιτζάνα, πιπεριά, κολοκύθα, κολοκυθάκι, καρπούζι, πεπόνι, λάχανο, κινέζικο λάχανο, κρεμμύδι, λούφα, μαϊντανό και φασόλια.

 Στην γιορτή έρχονται κάθε χρόνο φίλοι και καλλιερ­γητές, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, που μάχονται για την διατροφική τους ανεξα­ρτησία. Να μπορούν δηλαδή να καλλιεργούν τον δικό τους σπόρο και να παράγουν προϊόντα με γεύση, άρωμα και προπάντων με διατροφική αξία.
  Στην «4η Γιορτή των Σπόρων» θα συλλέξουμε πάλι τρόφιμα μακράς διαρκείας, χαρτικά και απορρυπαντικά όπου θα δοθούνε στην «Παιδική Στέγη Λάρ­ισας», σωματείο αναγ­νωρισμένο ως « Φιλανθρωπικό». Οι προσφορές θα συ­γκεντρωθούν στην είσ­οδο του αμφιθεάτρου από τα μέλη της «Παιδικής Στέγη». Οι προσφέροντες αγαθά για την «Παιδική Στέγη Λάρ­ισας» θα λάβουν επιπλέον σπόρους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΠΕΛΙΤΙ,  μπορείτε να επισκεφτείτε το site μας https://www.peliti.gr/        FB: κοινότητα ΠΕΛΙΤΙ           Youtube : Peliti