- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στη Λάρισα

Μεγαλοπρεπώς εορτάσθηκε στην Λάρισα η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων ενδόξων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Λαρίσης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ο οποίος προέστη της τελετής του τιμίου Σταυρού, ενώ κατά την διάρκεια της θείας Λειτουργίας χειροτόνησε Πρεσβύτερο, τον Διάκονο της Ιεράς Μονής των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού Λαρίσης, Οσιολογιώτατο π. Εφραίμ, στον οποίο ευχήθηκε καλή, ευλογημένη και αγιασμένη ιερατική διακονία μέσα στον αμπελώνα του Κυρίου.
Το απόγευμα στον κατανυκτικό εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, ομίλησε στο χριστεπώνυμο πλήρωμα, ο εξ’ Αγίου Όρους, Πανοσιολογιώτατος π. Εφραίμ, ο Σιμωνοπετρίτης, ο οποίος αναφέρθηκε εμπειρικά και θεολογικά στον Τίμιο Σταυρό και την σημασία του στην ζωή των χριστιανών. Ο πολυσέβαστος γέροντας π. Εφραίμ ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο για την ευγενική του πρόσκληση, καθώς και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του, Αρχιμανδρίτη π. Ελισσαίο, για την ευλογία που του έδωσε να έλθει στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου και να απευθύνει λόγον οικοδομής. “Ο Κύριος, τόνισε ο π. Εφραίμ, αφού άνοιξε για όλους εμάς τον Παράδεισο, μας άφησε ενα αόρατο σημείο,το Άγιο Πνεύμα κι ένα ορατό, τον Τίμιο Σταυρό.” Ο Σταυρός είναι το όπλο κατά του διαβόλου, δύναμη στον πνευματικό αγώνα του πιστού, ασπίδα στις προσβολές των πονηρών δυνάμεων. Μεγάλη αξία δε, έχει όχι μόνο το ξύλο το πανσεβάσμιο ή το ευλογημένο του σχήμα, αλλά κυρίως η μυστική δύναμη που πηγάζει απο τον ίδιο τον Εσταυρωμένο Χριστό.
Σε άλλο σημείο δε, τόνισε πως την οδό την σταυρική περπάτησαν όλοι οι Άγιοι της πίστεώς μας και δια του Σταυρού αγιάσθηκαν. Γι’ αυτό κάλεσε και τους πιστούς να ζήσουν ευλογημένη σταυροαναστάσιμη ζωή, δοξάζοντας τον δι’ ημάς Σταυρωθέντα, ταφέντα και Αναστάντα Κύριο, ενώ καρδιακά ευχήθηκε σε όλους καλό υπόλοιπο και καλή Ανάσταση!