- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Παρέμβαση Μάξιμου για τα τροχαία στην οδό Βόλου

Πρωτοβουλία ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Μεταφορών με τη συμμετοχή του Δήμου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των βουλευτών του νομού, του ΤΕΕ Θεσσαλίας, του Επιμελητηρίου και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, για τα τροχαία στην οδό Βόλου, προκειμένου να εξευρεθεί η βέλτιστη δυνατή λύση, προτείνει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με επιστολή του στον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απόστολο Καλογιάννη. Ο Θεσσαλός πολιτικός, που συμμετείχε στην διαμαρτυρία των κατοίκων της ενορίας Αγίου Γεωργίου με αφορμή την επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της οδού Βόλου, στην επιστολή του σημειώνει τα εξής:

«Το πρόσφατο δυσάρεστο γεγονός του θανάτου της 28χρονης ποδηλάτισσας στην οδό Βόλου, από φορτηγό μεγάλου όγκου, έχει πυροδοτήσει μια σειρά από δικαιολογημένες κοινωνικές αντιδράσεις σχετικά με την κίνηση βαρέων οχημάτων εντός του αστικού ιστού της πόλης μας. Οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου και της οδού Βόλου βιώνουν στην καθημερινότητά τους σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή τους, που εγκυμονεί η κίνηση παρόμοιων οχημάτων. Πολύ συχνά, άλλωστε, γίνονται μάρτυρες ατυχημάτων.

Όπως γνωρίζετε, στο συγκεκριμένο τμήμα της πόλης μας, διασταυρώνονται δύο οδικοί άξονες με υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο. Η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Λάρισας – Αθήνας, όπου οι ταχύτητες κίνησης είναι υψηλές και η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων συχνή, και η οδός Βόλου, το κομμάτι της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου μέσα στον αστικό ιστό, η οποία, και ως είσοδος – έξοδος της πόλης προς τη νέα εθνική οδό, τα χωριά του δήμου Κιλελέρ, την Αγιά και τα παράλιά της, χαρακτηρίζεται από υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο, συμπεριλαμβανομένων και οχημάτων με μεγάλο όγκο.

Καθότι η οδός Βόλου αποτελεί την κεντρική οδική αρτηρία για τους κατοίκους της περιοχής, που, ως γνωστόν, αναπτύσσεται γρήγορα τα τελευταία χρόνια, η υψηλή κυκλοφορία και η κίνηση των βαρέων οχημάτων ενέχει σοβαρούς κινδύνους για όλους τους κατοίκους της περιοχής, από τους μικρούς μαθητές, που πηγαίνουν καθημερινά στα σχολεία, έως και τους ηλικιωμένους. Η συχνότητα των ατυχημάτων μαρτυρά του λόγου το αληθές, ενώ τα αιτήματα των κατοίκων εστιάζονται στην λήψη των κατάλληλων μέτρων για αποχαρακτηρισμό του δρόμου από εθνική οδό σε δρόμο ηπιότερης κυκλοφορίας, γεγονός που θα κάνει πιο ανθρώπινες τις συνθήκες διαβίωσης τους και θα απομακρύνει τους κινδύνους.

Προς τούτο, λοιπόν, θα παρακαλούσα με την ιδιότητά σας ως Δήμαρχος της Λάρισας να αναλάβετε την πρωτοβουλία ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με τη συμμετοχή του Δήμου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των βουλευτών του νομού, του ΤΕΕ Θεσσαλίας, του Επιμελητηρίου και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να εξευρεθεί η βέλτιστη λύση».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κοινοποιεί την επιστολή του στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Θεσσαλίας κ. Νίκο Παπαγεωργίου, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλο και την ενορία του Αγίου Γεωργίου.