Πρωτοσέλιδο

To Run Greece στη Λάρισα στις 24 Μαρτίου 2018


Για άλλη μια χρονιά το Run Greece με αγώνες πόλης για όλους 5χλμ., 10χλμ. και 1 χλμ. για παιδιά, ξεκινά την πορεία του στην Ελλάδα από την Λάρισα, η οποία κάθε χρόνο κάνει το ρεκόρ συμμετοχών. Η πρωτότυπη αυτή διοργάνωση διεξάγεται σε συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων, της WIND, της Ελληνικής Αστυνομίας, εθελοντικών ομάδων και πολλών φορέων. Οι αγώνες είναι ανοιχτοί για το κοινό και θα διεξαχθούν τo Σάββατο το απόγευμα στις 24 Μαρτίου 2018 στο κέντρο της πόλης της Λάρισας.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι διοργανωτές έδωσαν το στίγμα των αγώνων και απεύθυναν κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στους αγώνες, οι οποίοι έχουν παράλληλα και κοινωνικό χαρακτήρα.

Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους – Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στήριξε τον θεσμό αυτό από την πρώτη στιγμή, θέλοντας να ενισχύσει τον μαζικό αθλητισμό. Κάθε χρόνο έχουμε ρεκόρ συμμετοχών και έτσι φέτος καλούμε όλους να έρθουν να τρέξουν. Στόχος της Περιφέρειας μέσα από τις δράσεις της σε όλους τους τομείς, είναι να φέρει τους πολίτες κοντά στις αξίες του αθλητισμού και του πολιτισμού. Μέσα από εκδηλώσεις όπως αυτές και η τοπική αγορά έχει πολλά να κερδίσει και η τοπική αγορά. Συνεργαζόμαστε με τον ΣΕΓΑΣ, τον Δήμο Λαρισαίων, τους εθελοντές, τους βετεράνους αθλητές, τους μαραθωνοδρόμους, την Αστυνομία για να έχουμε καλούς αγώνες».

Ηλίας Καφές – Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας: «Οι αγώνες Run Greece έχουν σαν στόχο να ενεργοποιήσει τους πολίτες μεταδίδοντας τα μηνύματα της ευγενούς άμιλλας, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, του ευ αγωνίζεσθε κ.α. Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία ο νικητής σε αυτούς τους αγώνες όσο η συμμετοχή.  Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία οι αγώνες αυτοί είναι μια ευκαιρία να βάλουμε τη δια βίου άθληση στη ζωή μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας όχι μόνο για το Run Greece, αλλά για όλα τα πρωταθλήματα που κάνουμε στη Θεσσαλία. Εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες».

Γιώργος Κωσταρόπουλος – Εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων: «Ο Δήμος καλοσωρίζει τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ στηρίζει τη διοργάνωση Run Greece γιατί θεωρεί ότι είναι ένα σημαντικό γεγονός για την πόλη. Η συμμετοχή 6.500 ανθρώπων πέρσι όλα δείχνει ότι ο κόσμος έχει ανάγκη να βγει στον δρόμο να τρέξει και έτσι πιστεύω θα έχουμε πάλι ρεκόρ συμμετοχών. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η συμμετοχή των εθελοντών για την επιτυχία των αγώνων και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω. Για πρώτη φορά δοκιμάζουμε οι αγώνες να γίνουν απόγευμα και καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει να τρέξει».

Θανάσης Ράπτης –Ειδικός Γραμματέας ΣΕΓΑΣ: «6η χρόνιά Run Greece στη Λάρισα. Και φέτος περιμένουμε οι αγώνες να κάνουν ρεκόρ συμμετοχών καθώς οι εγγραφές εμφανίζουν σε σχέση με πέρσι ακόμα μεγαλύτερη αύξηση. Οι αγώνες αυτοί αποτελούν και μια ευκαιρία προβολής της Περιφέρειας και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αγκαλιάσει τους αγώνες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια, τον Δήμο, τους χορηγούς, αλλά και την Wind η οποία ενισχύει και εκείνη από την πλευρά της κοινωφελή ιδρύματα μέσω του αγώνα»

Νάσος Νάκας – Εκπρόσωπος WIND: «Η WIND έχει συνδέσει το όνομά της με το Run Greece. Ο αριθμός των συμμετοχών κάθε χρόνο αυξάνει και αυτό σημαίνει περισσότερα χρήματα για κοινωφελής σκοπούς. Εμείς φέτος έχουμε επιλέξει να ενισχύσουμε την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλίας και καλούμε όλους να συμμετάσχουν για να ενισχύσουμε τους συνανθρώπους μας».

Στη συνέντευξη τύπου παραβρεθήκαν επίσης οι κ.κ. Νίκος Λιούπας Περιφερειακός Σύμβουλος, Βαρυτιμίδης Χάρης Τεχνικός Διευθυντής Run Greece, Κυριάκος Ιωάννης γραμματέας ΣΥ.ΒΑ.Σ Λάρισας, Τσέργας Δρόσος πρόεδρος Συνδέσμου Κριτών Στίβου Αν. Θεσσαλίας, Γιώργος Τράντας Ταμίας Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλίας, Καφετζής Σεραφείμ Διευθυντής Τροχαίας Λάρισας, Βόσσος Νίκος Αρχηγός Σώματος Εθελοντών Σαμαριτών Τμήμα Λάρισας, Γιασλά Αικατερίνη Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Αρχοντής Βασίλης και Δαρούμης Δημήτρης ΕΟΔΥΑ, Βασιλική Αυγέρη Διευθήντρια ΕΚΑΒ Θεσσαλίας.

Παράλληλα με το RUN GREECE, στην πόλη της Λάρισας θα φιλοξενηθεί φέτος και το δεύτερο πανελλήνιο πρωτάθλημα 10χλμ. σε δημόσιο δρόμο. H διαδικασία online εγγραφών για τον αγώνα RUN GREECE ΛΑΡΙΣΑ είναι δυνατή μόνο μέσα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης (www.run-greece.gr), ενώ είναι δυνατή και η υποβολή έντυπης αίτησης στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας (Παναγούλη2, 3ος όροφος), ενώ από σήμερα και μέχρι τον αγώνα θα λειτουργήσουν και γραφεία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής τόσο στα γραφεία του Δήμου Λαρισαίων (Ίωνος Δραγούμη 1) όσο και στα γραφεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Κουμουνδούρου & Παπαναστασίου) και ώρες 10:00 – 13:00.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το https://run-greece.gr/index.php/larissa-technical

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπής για κλοπή
Επόμενο άρθρο Δηλώσεις Δ. Παπαδημόπουλου για τη Συνάντηση Φυτοπροστασίας