Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις κλοπών σε Λάρισα και Τύρναβο


Tags |

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου, δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών, δέκα τετελεσμένες και τέσσερις σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και του Τυρνάβου Λάρισας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 30χρονου ημεδαπού για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ακόμη ημεδαπών, ηλικίας από 23 έως 74 ετών, για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, κατά το χρονικό διάστημα από (08-01-2017) έως (08-02-2018), ο 30χρονος διέπραξε τις προαναφερόμενες κλοπές σε βοηθητικούς και αποθηκευτικούς χώρους οικιών, καθώς και σε δημοτικές εγκαταστάσεις, αφαιρώντας κυρίως ηλεκτρικά εργαλεία, χλοοκοπτικά μηχανήματα και ηλεκτροσυγκολλητές.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες όλων των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι χλοοκοπτικά μηχανήματα, ηλεκτρικά εργαλεία και ένα ποδήλατο, ενώ μέρος των κατασχεθέντων αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους τους.

Παράλληλα, εξακριβώθηκε ότι οι τέσσερις ημεδαποί που κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος παρέλαβαν από τον 30χρονο τα αντικείμενα που βρέθηκαν στις οικίες τους, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος συνελήφθη προχθές (21-02-2018) στον Τύρναβο για το αδίκημα της απόπειρας κλοπής, ενώ εξετάζεται τυχόν εμπλοκή του σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου.