Ειδήσεις

Πελάσγειος Δρόμος την Κυριακή 4 Μαρτίου


Μια νέα αθλητική διοργάνωση ο «ΠΕΛΑΣΓΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» πραγματοποιείται την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018. Ο αγώνας διοργανώνεται από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟ Λάρισας, τον ΣΥ.Β.Α.Σ Λάρισας και συνδιοργανωτές το ΥΠ.ΠΟ.Α – Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων. Πρόκειται για αγώνα δρόμου 6 χλμ καθώς και αγώνες 3 χλμ & 1000 μ [παιδικό} με αφετηρία και τερματισμό την Εφορεία Αρχαιότητων Λάρισας – Άλσος Μεζούρλου Λάρισας – Περιφερειακός Τρικάλων. Οι συμμετέχοντες δρομείς των 3 χιλιομέτρων θα τρέξουν την κυκλική διαδρομή μια φορά. Στη μεγάλη διαδρομή των 6 χιλ. οι συμμετέχοντες δρομείς τρέχουν την ίδια διαδρομή δύο {2} φορές. Αυτά έγιναν γνωστά σε συνέντευξη τύπου, που δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους – Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων κάθε χρόνο. Φέτος ξεκινάμε τις δράσεις με τον «Πελάσγειο Δρόμο» έναν σημαντικό αγώνα, που  ξεκινά και ολοκληρώνεται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας. Ο αγώνας αυτός αποτελεί ένα πάντρεμα του αθλητισμού και του πολιτισμού και αποτελεί την αφετηρία μιας σειράς αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων για το 2018. Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές βγάζουμε τη Θεσσαλία προς τα έξω, δημιουργούμε αθλητικό και πολιτιστικό ρεύμα στην περιοχή και δίνουμε διεξόδους στους πολίτες της περιοχής».

Ηλίας Καφφές – Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας: «Στον αγώνα αυτό επιχειρείται ένα πάντρεμα του αθλητισμού με τον πολιτισμό, που είναι και οι κύριοι διέξοδοι της νεολαίας στα σημερινά της αδιέξοδα. Στους αγώνες αυτούς δεν έχει σημασία ο νικητής αλλά η συμμετοχή. Ένας τέτοιος αγώνας δίνει τα μηνύματα του διαχρονικού αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, του εφ’ αγωνίζεθαι. Είναι ο πρώτος αγώνας στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ και ακολουθούν άλλοι τρεις αγώνες στην Θεσσαλία».

Γιώργος Κωσταρόπουλος – Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού Δήμο Λαρισαίων: «Μέσα από τη συνεργασία με την Περιφέρεια και τον ΣΕΓΑΣ έχουμε διοργανώσει πετυχημένες εκδηλώσεις στην Λάρισα. Ο Πελάσγειος δρόμος είναι ο πρώτος αγώνας που γίνεται στο Διαχρονικό Μουσείο και δείχνει ότι αθλητισμός και πολιτισμός πηγαίνουν μαζί. Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στον αγώνα. Με κάθε τρόπο ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει την εκδήλωση αυτή».

Γιώργος Τουφεξής – Αρχαιολόγος Διαχρονικού Μουσείου: «Το Διαχρονικό Μουσείο δεν θα μπορούσε να μην συμμετάσχει στα δρώμενα της πόλης και συγκεκριμένα αυτή την όμορφη εκδήλωση. Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να προβληθεί ακόμη περισσότερο αυτό το μουσείο κόσμημα για την Λάρισα».

Παράλληλα οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τους εθελοντές και τους υποστηρικτές αυτής της προσπάθειας και σημείωσαν ότι την ημέρα εκείνη το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας θα είναι ανοικτό για το κοινό. Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ακόμη οι κ.κ. Σταύρος Χατζηλάκος προϊστάμενος του τμήματος αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Κυριάκος Ιωάννης ΣΥΒΑΣ Λάρισας, Γιώργος Μαραμής Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παρ. Λάρισας, Νίκος Βόσσος Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δημήτρης Κουτιώρας Τεχνικός υπεύθυνος αγώνα και Μαρία Πινακά στέλεχος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λάρισας.

 

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
11.00 : 6 χλμ Ανδρών –Γυναικών
12.15 : 3 χλμ Ανδρών – Γυναικών
13.00 : 1000 μ Παιδικός Αγώνας Δρόμου

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ
Αγώνας 6 χλμ : Εβδομήντα πέντε {75΄} λεπτά περίπου
Αγώνας 3 χλμ : Σαράντα πέντε {45} λεπτά περίπου

ΤΟΠΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας – Άλσος Μεζούρλου Λάρισας – Περιφερειακός Τρικάλων

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Αποφασιστικότητα και σύνεση στις προκλήσεις των Τούρκων
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες σε καλλιέργειες με πυρηνόκαρπα