Ειδήσεις

Μήνυμα Χρ. Κέλλα προς Σαρακατσαναίους Φαρσάλων


«Ζούμε σε μια εποχή που όλα αμφισβητούνται. Σε μια εποχή που η πίστη στο Θεό, η αγάπη για την πατρίδα και ο σεβασμός στην παράδοση χαρακτηρίζονται ως συντηρητισμός και οπισθοδρόμηση. Κλείστε τα αυτιά σας σε όλα αυτά.

Ένας λαός χωρίς ήθη, έθιμα, παραδόσεις, θρησκεία και ιστορία, είναι ένας λαός χωρίς πατρίδα».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, στην ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Επαρχίας Φαρσάλων “Το Τσελιγκάτο”.
Ο Λαρισαίος πολιτικός αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Περικλή Κουτούλα, την Γραμματέα κ. Αντωνία Σταφύλη αλλά και τα μέλη του Συνδέσμου τόσο για την διοργάνωση της εκδήλωσης, όσο και για την υλοποίηση αξιόλογων δραστηριοτήτων “που τιμούν και συνεχίζουν την παράδοση και την ιστορία των Σαρακατσαναίων και αποτυπώνουν τις αρετές τους”, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συνέχισης της παράδοσης από τη νέα γενιά.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να τιμάς την ιστορία σου και να είσαι περήφανος γι’ αυτήν.

Και οι Σαρακατσαναίοι, αυτό το κάνετε με τον καλύτερο τρόπο.

Η παράδοση, τα ήθη και έθιμα της Σαρακατσάνικης φυλής, περνάνε από γενιά σε γενιά μέσα από την άσβεστη φλόγα της αγάπης και της περηφάνιας για την κοινή καταγωγή.

Οι γονείς να συνεχίσετε να μεγαλώνετε τα παιδιά σας με τις αξίες που μένουν αναλλοίωτες στον χρόνο.

Ειδικά στη σημερινή συγκυρία, αποτελεί πατριωτικό καθήκον για όλους μας, κρατώντας ψηλά το λάβαρο της παράδοσης, να διαφυλάξουμε την εθνική μας ταυτότητα με ενότητα, συλλογική προσπάθεια και ομοψυχία.

Η εικόνα που αντικρίζω σήμερα σε αυτή την αίθουσα με  κάνει να αισιοδοξώ, καθώς η συμμετοχή τόσων  νέων  ανθρώπων στην εκδήλωση μας δείχνει τον σωστό δρόμο.

Να είστε όλοι καλά και να συνεχίσετε να κρατάτε τη σημαία ψηλά, ακόμη πιο ψηλά…», ήταν ο χαρακτηριστικός επίλογος του χαιρετισμού του Λαρισαίου βουλευτή.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος σε μαθητές στη Βουλή: Ο λαός επιλέγει το επίπεδο των βουλευτών!
Επόμενο άρθρο Τον Μητροπολίτη Θεσ/δος επισκέφθηκε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής