Ειδήσεις

Η Οικολογική Θεσσαλία για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος


Σε κάθε επέτειο του Ολοκαυτώματος, της πιο μαύρης σελίδας της ανθρώπινης ιστορίας, με θύματα περίπου 6.000.000 ανθρώπους, μόνο και μόνο επειδή ήταν εβραϊκής καταγωγής και ένα ακόμη τεράστιο αριθμό, επίσης, αθώων που εξοντώθηκαν, λόγω της καταγωγής τους, του γενετήσιου προσανατολισμού τους, της φυσικής και ψυχικής κατάστασης τους κ.α., όπως πολλοί Τσιγγάνοι (Ρομ), ομοφυλόφιλοι και άτομα με αναπηρία, δηλώνουμε «παρών» για να αποτρέψουμε την επικράτηση της λήθης και να εκφράσουμε την απέχθειά μας για την οδυνηρότερη περίοδο του  παρελθόντος της ιστορίας της ανθρωπότητας.

Ακόμη μια χρονιά πέρασε, αλλά τα ακραία φαινόμενα μισαλλοδοξίας δεν κόπασαν, ούτε φαίνεται να μειώθηκαν, αντιθέτως επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι που είχαμε εκφράσει, βλέποντας νέους και παλιούς ηγέτες χωρών και υπερδυνάμεων να προβαίνουν σε ακατανόητες απάνθρωπες ενέργειες που μοιάζανε αδιανόητες πριν λίγο διάστημα. Με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για ολόκληρους πληθυσμούς, με άνευ προηγουμένου μειωτικές κατηγοριοποιήσεις και τη λήψη ρατσιστικών μέτρων που δεν συνάδουν με τον σύγχρονο πολιτισμό.

Ολοκληρωτικές απόψεις του παρελθόντος ξανακάνουν την εμφάνισή τους και αναβιώνουν παλιά φαντάσματα και μάλιστα, συχνά, χωρίς ίχνος συμπλέγματος. Οι αρνητές του ολοκαυτώματος, παραμένουν παρόντες και νοσταλγοί απάνθρωπων καθεστώτων αυξάνουν τις δυνάμεις τους σε αρκετές χώρες.

Οι διάφορες συγκρούσεις σε γειτονικές μας περιοχές επιδεινώνουν την κατάσταση και αδέξιοι διπλωματικοί χειρισμοί και πρωτοφανείς άτοπες πολιτικές αποφάσεις, δυσχεραίνουν τις διαδικασίες συνύπαρξης μεταξύ πολιτών αναβιώνοντας πάθη του παρελθόντος.

Στη χώρα μας, η δικαιοσύνη συνεχίζει να καθυστερεί την επιβολή των ποινών για ρατσιστικές ενέργειες και άλλες εγκληματικές πράξεις με αποτέλεσμα εκφραστές ρατσιστικών ιδεών και απόψεων να νιώθουν ότι είναι στο απυρόβλητο και να αποθρασύνονται.

Και αυτή τη χρονιά εκφράστηκαν δημόσια στην περιοχή μας ακραίες απόψεις και βεβηλώσεις εβραϊκών, κυρίως, μνημείων από συνειδητούς ή και γραφικούς συντελεστές, που ενίοτε αποτελούν απόρροια εθνικιστικών παραληρημάτων.

Η συστηματική και συνεχής, και με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, καταδίκη, αυτών των φαινομένων, συνεχίζει να αποτελεί τον μοναδικό τρόπο, ώστε να εκμηδενιστεί κάθε απόπειρα μισαλλόδοξης πράξης και ο κίνδυνος αναβίωσης αντίστοιχων φαινομένων.

Για την «Οικολογική Θεσσαλία», ο μοναδικός δρόμος παραμένει αυτός της αλληλοκατανόησης και της αποδοχής του άλλου, με απόλυτο σεβασμό στην ισότητα για όλους τους ανθρώπους, που αποτελεί την προϋπόθεση για την αρμονική συμβίωση, την ειρηνική συνύπαρξη και την ευημερία.

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας: Διαλύουν τους οπτικούς με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ
Επόμενο άρθρο Συναντήσεις της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας