- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Έτοιμοι για το στήσιμο των μπλόκων οι αγρότες

Εντείνονται οι προετοιμασίες των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων για το στήσιμο μπλόκων σε κομβικά σημεία της χώρας από τις 22 έως τις 28 Γενάρη, ανταποκρινόμενοι στην απόφαση της [1]Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων [2], κλιμακώνοντας την πάλη τους ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα των μνημονίων και της ΚΑΠ της ΕΕ, που τους σπρώχνουν, ακόμα γρηγορότερα, στο ξεκλήρισμα.

Σταθμός σε αυτήν την αγωνιστική πορεία θα είναι το μεγάλο συλλαλητήριο, στις 3 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της έκθεσης AGROTICA.

Το πρώτο ισχυρό μπλόκο θα στηθεί τη Δευτέρα 22 Γενάρη το πρωί στην Εθνική Οδό Ε65 (Δέλτα Καρδίτσας), από τους αγρότες του νομού Καρδίτσας, οι οποίοι, εδώ και μέρες, έχουν βγάλει τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.

Μπλόκα θα στηθούν και στο νομό Λάρισας (σχετική συζήτηση θα γίνει στη σημερινή συνεδρίαση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων), ενώ έχουν επίσης προγραμματιστεί συλλαλητήρια με τρακτέρ, σήμερα Παρασκευή 19 Γενάρη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία των Φαρσάλων και την Κυριακή 21 Γενάρη, στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, με προσυγκέντρωση  στις 10 π.μ. στο πρατήριο καυσίμων «Τσιγάνης». Η σχετική απόφαση ελήφθη στην γενική συνέλευση της ΕΟΑΝΛ και του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου.

Στο νομό Τρικάλων, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» συνεχίζει τις περιοδείες στα χωριά, ενώ το Σάββατο, 20 Γενάρη στις 7.30 μ.μ., στο Μεγαλοχώρι (καφενείο μπαρμπα-Μιχάλη), θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη, με θέμα το στήσιμο του μπλόκου.

Επίσης στο νομό Μαγνησίας, ο προσανατολισμός είναι για στήσιμο μπλόκου στον κόμβο του Αερινού, δίπλα στην Εθνική Οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης, ενώ την Τετάρτη 24 Γενάρη οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Πουρίου, Μακρυρράχης, Νοτίου Πηλίου, Αλμυρού – Σούρπης και η Επιτροπή του Μπλόκου Αερινού οργανώνουν κινητοποίηση με αγροτικά μηχανήματα στην Εφορία του Βόλου.

Αιτήματα – διεκδικήσεις αιχμής των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων είναι:

Κι αυτήν τη μάχη η μικρομεσαία αγροτιά θα τη δώσει σε συμπόρευση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που, όπως αποδείχτηκε, δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα.