Ειδήσεις

Συναντήσεις του Αγροτουριστικού Συν/σμού Γυναικών Γόννων


Τον Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Γυναικών οι ΄΄Αντιγόνιδες΄ των Γόννων επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Δημήτρης Παπαδημόπουλος και ο επικεφαλής του συνδυασμού ΄΄Νέα Δύναμη΄΄ του Δήμου Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

Τα 14 χρόνια ζωής και δημιουργίας συμπληρώνει σε λίγες μέρες το εργαστήρι και εκθετήριο παραδοσιακών γεύσεων των γυναικών του Συνεταιρισμού. Δεκαπέντε καταπληκτικές μαγείρισσες, μαθαίνοντας την ΄΄τέχνη΄΄ από μάνα σε κόρη κι από γιαγιά σε εγγονή, χρησιμοποιώντας ό,τι καλύτερο και αγνότερο προσφέρει η θεσσαλική γη και τηρώντας τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας, φτιάχνουν πίτες, κουλουράκια, τραχανά, πάστες ελιάς, μπομπότες, το παραδοσιακό ΄΄κατσαμάνι΄΄, πετιμέζι με ριτζέλια, αρωματικό ελαιόλαδο και υπέροχα γλυκά του κουταλιού. Σε καιρό κρίσης η φήμη τους και η αναγνωρισιμότητα των προϊόντων τους που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά εδραιώνεται σιγά σιγά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δημήτρης Παπαδημόπουλος και Γιώργος Μανώλης δοκιμάζοντας εκλεκτά εδέσματα, πήραν μία μικρή ΄΄γεύση΄΄ σπιτικής παραδοσιακής μαγειρικής, επιβραβεύοντας το μεράκι και τη γνώση των ΄΄ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ΄΄.

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτική ημερίδα για τη λίμνη Κάρλα
Επόμενο άρθρο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου