Ειδήσεις

Ο Μ. Χαρακόπουλος για την κατάσταση στο χώρο της υγείας


«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του τόπου, δίνει σεμινάρια στην τακτική του ‘’όλα βαίνουν καλώς’’ και του ότι ‘‘για όλα φταίνε οι προηγούμενοι’’. Η πραγματικότητα, όμως, που βιώνει τόσο ο απλός πολίτης όσο και ο εργαζόμενος στα νοσοκομεία της χώρας, αποδεικνύει ότι προβλήματα υπάρχουν πολλά. Όσο κρύπτονται κάτω από το χαλί, η διόγκωσή τους είναι αναπόφευκτη και η επίλυση τους δυσχερέστερη. Οι πολίτες πλέον αντιλαμβάνονται ότι η ανέξοδη ρητορική των κυβερνώντων δεν έλυσε ούτε καθημερινά ούτε χρόνια προβλήματα στο χώρο της Υγείας. Και αυτό φαίνεται κάθε μέρα στα νοσοκομεία μας». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά από συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΔΑΚΕ εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αποτελούμενη από την κ. Έφη Χύτα και τους κ.κ. Χρήστο Μπιτούλα και Γρηγόρη Γρηγοριάδη.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι εργαζόμενοι ανέφεραν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην εργασία τους, λόγω των προβλημάτων που συνεχίζουν να οξύνονται αντί να επιλύονται. Ειδικότερα, συζητήθηκαν η υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με προσωπικό (νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό και προσωπικό καθαριότητας, εστίασης και φύλαξης), ο εκσυγχρονισμός και η ανανέωση εξοπλισμού (ιατρικού τεχνολογικού και συστημάτων θέρμανσης-ψύξης), η μείωση της χρηματοδότησης στο νοσοκομείο και η επιστροφή κλινικών στο νοσοκομείο, που παρότι βρίσκεται στον ιστό της πόλης, αποψιλώνεται σταδιακά.

 

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ…

Επιπροσθέτως, οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ τόνισαν τη σημασία της δίκαιης αξιολόγησης για όλους τους εργαζομένους, γεγονός που δεν εξασφαλίζεται με την τροπολογία Γεροβασίλη. Εστίασαν στην ανάγκη παύσης των αναξιοκρατικών μετακινήσεων – τοποθετήσεων εργαζομένων και την αξιοκρατική τοποθέτηση διευθυντών και προϊσταμένων τμημάτων.

Ο κ. Χαρακόπουλος μετά το πέρας της ενημέρωσης επισήμανε ότι «τα προβλήματα των εργαζομένων στα νοσοκομεία έχουν αντίκτυπο στην λειτουργία τους και συνεπώς στις υπηρεσίες προς στον πολίτη. Για να είναι αποτελεσματική η προσπάθεια επίλυσή τους πρέπει να εδράζεται πρωτίστως στην αξιοκρατία και στη δίκαιη αξιολόγηση».

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Χρήστου Κέλλα με τη ΔΑΚΕ του ΓΝΛ
Επόμενο άρθρο Επιπλέον 5 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια για νέα έργα υγείας