Ειδήσεις

Συνάντηση Χρήστου Κέλλα με τη ΔΑΚΕ του ΓΝΛ


Οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες του ΕΣΥ, δίνουν πραγματική μάχη για να κρατήσουν το σύστημα παροχής υγείας της χώρας όρθιο. Με αυτοθυσία και υψηλή αίσθηση καθήκοντος, παρά τα τεράστια προβλήματα που προκάλεσε η πολυεπίπεδη κρίση, αποδεικνύουν έμπρακτα, καθημερινά, πως βάζουν πάνω απ’ όλα την αποστολή τους προς τον άνθρωπο.

Η επίσημη πολιτεία λοιπόν,οφείλει να αναγνωρίσει τις υπηρεσίες που προσφέρουν, αλλά και να διασφαλίσει την εφαρμογή και τήρηση του νόμου στις διαδικασίες αξιολόγησής τους, για τοποθετήσεις σε θέσεις ευθύνης.

Απόλυτος σεβασμός και εκτίμηση στο έργο του Έλληνα νοσηλευτή».

Με τα λόγια αυτά, υποδέχτηκε στο γραφείο του,αντιπροσωπεία της ΔΑΚΕεργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας,ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. ΧρήστοςΚελλας.

Τα μέλη της ΔΑΚΕ ενημέρωσαν τον Λαρισαίο πολιτικό για σειρά θεμάτων που τους απασχολούν, όπως η αναγκαιότητα προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, αλλά και ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του ιατρικού -τεχνολογικού εξοπλισμού, η εξασφάλιση της μόνιμης λειτουργίας όλων των υπαρχουσών κλινικών του Γ. Ν. Λ, η αύξηση της χρηματοδότησης του Γ.Ν.Λ, ενώ δεν παρέλειψαν να επισημάνουν τις μετακινήσεις και τοποθετήσεις εργαζομένων σε θέσεις ευθύνης χωρίς αξιοκρατία στις σχετικές διαδικασίες.

Από την πλευρά του ο κ. Κέλλας, αφού συνεχάρη τα μέλη της ΔΑΚΕ εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για την γενικότερη παρουσία και δράση τους, επεσήμανε την άριστη συνεργασία που είχαν κατά την περίοδο που ο Λαρισαίος πολιτικός διετέλεσε Τομεάρχης Υγείας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναγνωρίζοντας συγχρόνως  το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν για διατήρηση ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας.

Παρόντες στη συνάντηση τα μέλη της ΔΑΚΕ εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, κκ. Ευθυμία Χύτα, Γρηγόρης Γρηγοριάδης και Χρήστος Μπιτούλας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή εργασιών στο Δημοτολόγιο και στα Ληξιαρχεία του Δ. Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Ο Μ. Χαρακόπουλος για την κατάσταση στο χώρο της υγείας