- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Συνάντηση του ΣΘΕΒ με εκπροσώπους Παν/μίων από την Τυνησία

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + “SouthMediterranean Welding Center for Education, Trainingand Quality Control, SMWELD” το οποίο αφορά την ανάπτυξη ενός Κέντρου Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Ποιοτικού Ελέγχου στον κλάδο των συγκολλήσεων στην περιοχή της Νοτίου Μεσογείου, εκπρόσωποι των Πανεπιστημίων του Sfax και του Monastir της Τυνησίας βρέθηκαν στην πόλη της Λάρισας για να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο διοργανώνει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, oπρ. Πρόεδρος του ΣΘΕΒ του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων (ΣΘΕΒ) και Διευθύνων Σύμβουλος της «ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ» κ. Απόστολος Δοντάς και η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ κα Έλενα Καματέρη συναντήθηκαν με τους Τυνήσιους εταίρους του έργου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο οικονομικό περιβάλλον των δύο χωρών και διερευνήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ του ΣΘΕΒ και των επιχειρήσεων που εκπροσωπεί και των Πανεπιστημίων της Τυνησίας. Επίσης, τονίστηκε η σημασία της διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας γεγονός που δεν έχει επιτευχθεί ακόμη  και στις δύο χώρες.