- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Εντατικές προετοιμασίες για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ, στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, στην εκμετάλλευση του μόχθου τους από τους εμποροβιομήχανους και τους μονοπωλιακούς ομίλους, ξεκινούν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι όλης της χώρας.

Με πρωτοβουλίες των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών, καθώς και Επιτροπών Αγώνα, αμέσως μετά τις γιορτές, άρχισαν οι προετοιμασίες για τη μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό παναγροτικό αγωνιστικό δεκαήμερο στα τέλη του Γενάρη, που αποφασίστηκε στην τελευταία πανελλαδική σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στις 17 Δεκέμβρη, στη Λάρισα [1].

Στο πλαίσιο αυτό οργανώνονται, σε καθημερινή βάση, περιοδείες κλιμακίων του οργανωμένου αγροτικού κινήματος και συσκέψεις στα χωριά, όπου γίνεται ενημέρωση για παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ και αναπτύσσεται ανοιχτή και γόνιμη συζήτηση για τα αιτήματα – διεκδικήσεις.

Στα μέσα του μήνα θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για να εξετάσει την πορεία των προετοιμασιών και να πάρει αποφάσεις για την κλιμάκωση του αγώνα. Σταθμός σ’ αυτήν την αγωνιστική πορεία θα είναι το μεγάλο συλλαλητήριο, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Έκθεσης «AGROTICA» που θα πραγματοποιηθεί από την 1 μέχρι τις 4 Φλεβάρη.

Οι νέες, πανελλαδικά συντονισμένες, αγροτικές κινητοποιήσεις έρχονται ως συνέχεια και κλιμάκωση των αγωνιστικών δράσεων που οργάνωσαν κατά τόπους οι Ομοσπονδίες και οι Αγροτικοί Σύλλογοι καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους, στη βάση του συνολικού και ενιαίου για όλη την Ελλάδα πλαισίου αιτημάτων – διεκδικήσεων, όπως έχει καθοριστεί στα μπλόκα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος τα τελευταία χρόνια, με τις αναγκαίες επικαιροποιήσεις και τον εμπλουτισμό, ώστε να απαντά και στα κατά τόπους ιδιαίτερα ζητήματα.

Στη Θεσσαλία

Στη Θεσσαλία έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες καθημερινές περιοδείες και συσκέψεις σε χωριά των νομών, ενώ γίνονται και προετοιμασίες για τον πανθεσσαλικό συντονισμό του αγώνα.

Στη σύσκεψη που οργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τους 20 Αγροτικούς Συλλόγους του νομού, αποφασίστηκε την Παρασκευή 12 Γενάρη τα τρακτέρ να βγουν στις πλατείες των χωριών, ενώ τη Δευτέρα 15 Γενάρη να συγκληθεί παγκαρδιτσιώτικη αγροτική σύσκεψη, στις 6.30 μ.μ., στον Παλαμά. Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών περιλαμβάνει:

Στη Λάρισα συνεχίζονται οι συσκέψεις της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας. Στα Φάρσαλα στην σύσκεψη των Αγροτικών Συλλόγων αποφασίστηκε να διοργανωθεί συλλαλητήριο από την Ομοσπονδία με τρακτέρ στην κεντρική πλατεία την Παρασκευή 19 Γενάρη στις 11 το πρωί. Στη Νίκαια, ο Αγροτικός Σύλλογος στην σύσκεψη που πραγματοποίησε αποφάσισε από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να βγουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και ανάλογα θα αποφασίσουν την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα. Παράλληλα συνεχίζεται το πρόγραμμα  συσκέψεων σε κεφαλοχώρια της περιοχής το οποίο για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

Αιτήματα αιχμής

Αιτήματα – διεκδικήσεις αιχμής των φετινών αγροτικών κινητοποιήσεων είναι:

Κι αυτήν τη μάχη η μικρομεσαία αγροτιά θα τη δώσει σε συμπόρευση με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που, όπως αποδείχτηκε, δίνει δύναμη και προοπτική στον αγώνα.