Πρωτοσέλιδο

Προμήθεια 13 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας


13 νέα ασθενοφόρα προϋπολογισμού 961.000 € πρόκειται να παραλάβει σύντομα το ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του εν λόγω έργου. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ / Π.Ε.Π. Θεσσαλίας 2014-2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 2.β «Υποδομές Στήριξης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού» το έργο με τίτλο «Προμήθεια 10 Ασθενοφόρων 4 x 2, 1 Ασθενοφόρου 4x  και 2 Κινητών Μονάδων για τις Ανάγκες του ΕΚΑΒ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας».

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό εκσυγχρονίζουμε τον στόλο του ΕΚΑΒ και δίνουμε τη δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης και διακομιδής των έκτακτων περιστατικών. Το ΕΚΑΒ αποτελεί τον 1ο κρίκο στην αλυσίδα από την έναρξη ενός συμβάντος, μέχρι την μεταφορά στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Το χρονικό αυτό διάστημα, που μεσολαβεί, παίζει μεγάλο ρόλο στην διάσωση ενός ασθενή και εμείς ως Περιφέρεια επιθυμούμε την καλύτερη δυνατή παροχή δημόσιας υγείας».

Στην διάρκεια του συνόλου της φροντίδας του τραυματία – ασθενούς, η επείγουσα φροντίδα αποτελεί ένα μικρό χρονικό κομμάτι, όμως είναι το σημαντικότερο και αυτό που καθορίζει τις περισσότερες φορές την έκβαση της πορείας της υγείας του.

Παρόλο που το Ε.Κ.Α.Β. προσφέρει ικανοποιητικές υπηρεσίες στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, είναι επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση και εκσυγχρονισμό του στόλου των ασθενοφόρων του λόγω παλαιότητας του υφιστάμενου στόλου, καθώς  ο χρόνος ανταπόκρισης και μετάβασης του ασθενοφόρου σε ένα επείγον περιστατικό είναι το κυριότερο μέτρο αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας της Υπηρεσίας του Ε.Κ.Α.Β..  Απώλεια έστω και λίγων δευτερολέπτων μπορεί να οδηγήσει σε μοιραία έκβαση ενός περιστατικού.

Συνεπώς, καθώς η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα αποτελεί τον πρώτο και ίσως σημαντικότερο κρίκο στην αλυσίδα επιβίωσης του τραυματία – ασθενή, εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη αποτελεσματική φροντίδα και ελαχιστοποιώντας το χρόνο που απαιτείται για τη διακομιδή του πολυτραυματία – ασθενή σε μονάδα παροχής υπηρεσιών υγείας, η ενίσχυση και αναβάθμιση του στόλου των ασθενοφόρων οχημάτων του ΕΚΑΒ θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες από το ΕΚΑΒ υπηρεσίες στους πολίτες της Θεσσαλίας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Επιτροπή των Μπλόκων για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης
Επόμενο άρθρο Μετάβαση υπηρεσιών Δημοτολογίου – Ληξιαρχείου στο νέο Μητρώο Πολιτών