Ειδήσεις

Το ΕΚΛ για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και τα νέα μέτρα


Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, καταγγέλει στην εργατική τάξη, την άρνηση της πλειοψηφίας του Δ.Σ της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΜΕΤΑ), να προκηρύξει 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία την ημέρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα φέρει για ψήφιση στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο, που περιέχει νέα αντεργατικά μέτρα, ανάμεσα τους και την επαίσχυντη τροπολογία για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, προκειμένου να κλείσει την «3η αξιολόγηση», με τους εταίρους της, το ΔΝΤ και την Ε.Ε, με την στήριξη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά, ότι η συγκεκριμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, δεν υπηρετεί τα ταξικά συμφέρονται της εργατικής τάξης, αλλά της εργοδοσίας και των εκάστοτε κυβερνήσεων της και γι’ αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση της υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους στα χέρια τους, οργανώνοντας τον αγώνα από τα κάτω, αλλάζοντας τους συσχετισμούς υπέρ των ταξικών δυνάμεων.

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, αποφάσισε να πραγματοποιήσει πικετοφορία διαμαρτυρίας την ημέρα που η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο και 24ωρη απεργία, μαζί με μια σειρά Ομοσπονδίες, Ε.Κ και σωματεία, την ημέρα που η κυβέρνηση θα το πάει για ψήφιση στη Βουλή. Για το σκοπό αυτό ξεκινά άμεσα, μαζί με τα σωματεία περιοδείες και συζητήσεις στους χώρους δουλειάς.

Όσο και αν ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι υπάρχει «φως στο τούνελ» για τους εργαζόμενους, η πραγματικότητα τη διαψεύδει. Οι σχεδιασμοί της για το χτύπημα της απεργίας επιβεβαιώνουν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Όλοι αυτοί απαιτούν σιγή στους χώρους δουλειάς για να μπορούν να εδραιώσουν και να μεγαλώνουν την κερδοφορία τους.

Θα απαντήσουμε μαζικά, αποφασιστικά και στην πράξη θα ακυρώσουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τους νόμους που τσακίζουν τη ζωή μας.

Διεκδικούμε:

  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με τον κατώτερο μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
  • Κάτω τα χέρια από το απεργιακό δικαίωμα. Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια και η βαριά φορολογία των εργαζομένων και των φτωχών λαικών στρωμάτων.

 

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Ν.Λ.

 

Προηγούμενο άρθρο Συλλήψεις φυγόποινων στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Η επίσημη δοξολογία για το νέο έτος στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια