Ειδήσεις

Ευχές από τον δήμαρχο Λαρισαίων σε οικογένεια Σύριων προσφύγων


Δώρα και ευχές αντάλλαξε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, μαζί με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, Δημήτρη Δεληγιάννη με την πρώτη οικογένεια προσφύγων που εγκαταστάθηκε στη Λάρισα στο πλαίσιο του προγράμματος Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση-ESTIA. Το πρόγραμμα ESTIA υλοποιείται με την χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λάρισας σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος μοίρασαν δώρα στα παιδιά της οικογένειας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο το καλωσόρισμα τους στη φιλόξενη κοινωνία της Λάρισας. Η οικογένεια των Σύριων προσφύγων από την πλευρά της εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους της δημοτικής αρχής του Δήμου Λαρισαίων και των στελεχών του προγράμματος ESTIA με ευχές, καφέ και παραδοσιακά συριακά γλυκά. Ακολούθησε συζήτηση   για τα προβλήματα της παραμονής στο Κουτσόχερο, ενώ η οικογένεια εξέφρασε την αισιοδοξία της μετά από την μετεγκατάστασή τους σε ειδικά διαμορφωμένο διαμέρισμα μέσα στον πολεοδομικό ιστό της Λάρισας. Παράλληλα, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της ένταξης των προσφύγων στην τοπική κοινωνία της Λάρισας, που είναι και ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματος ESTIA.

To πρόγραμμα ESTIA συνεχίζεται και στον καινούριο χρόνο, φιλοδοξώντας να δώσει λύσεις στα προβλήματα στέγασης των προσφύγων, μέσα από την ομαλή μετεγκετάσταση από τους χώρους συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε διαμερίσματα σε 16 διαφορετικές πόλεις, δίνοντας παράλληλα έμφαση στο κομμάτι της ομαλής ένταξης τους στην κάθε τοπική κοινωνία. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να δει στο https://estia.unhcr.gr ή να επικοινωνήσει με τη ΔΗΚΕΛ στο 2410 661727.

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των Θεοφανείων στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Συλλήψεις φυγόποινων στη Λάρισα