- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Δύο συλλήψεις για παράνομο στοιχηματισμό στο διαδίκτυο

Συνελήφθησαν χθες (04-12-2017) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας δύο ημεδαποί ηλικίας 41 και 32 ετών για παράνομο στοιχηματισμό στο διαδίκτυο, σχετικά με την έκβαση αθλητικών γεγονότων.

Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 41χρονος δράστης από το Μάρτιο του τρέχοντος έτους απέκτησε ειδικό λογαριασμό χρήστη σε παράνομη ιστοσελίδα στοιχηματισμού από δύο ημεδαπούς διαχειριστές της, ηλικίας 38 και 48 ετών, οι οποίοι αναζητούνται.

Στη συνέχεια, ο 41χρονος χορήγησε πρόσβαση στην ιστοσελίδα σε άλλους δεκατρείς χρήστες – παίκτες, προκειμένου να προβαίνουν, μέσω αυτής, σε παράνομο στοιχηματισμό επί αθλητικών γεγονότων, παραλαμβάνοντας από αυτούς τα χρηματικά ποσά που επιθυμούσαν να στοιχηματίσουν.

Όπως εξακριβώθηκε οι παίκτες κατά το χρονικό διάστημα από (03-09-2017) έως και (04-12-2017) στοιχημάτισαν συνολικά το χρηματικό ποσό των (134.036,8) ευρώ, ενώ από τα κέρδη ένα μέρος κρατούσε ο 41χρονος και το υπόλοιπο μοιράζονταν οι δύο διαχειριστές της ιστοσελίδας.

Επιπρόσθετα, συνελήφθη ένας 32χρονος χρήστης – παίκτης, ο οποίος στοιχημάτιζε παράνομα, τόσο για τον ίδιο όσο και για λογαριασμό άλλων παικτών, μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα τους, δύο κινητά τηλέφωνα, καθώς και το χρηματικό ποσό των (3.700) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών.