- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο από το ΕΚΛ και άλλους φορείς

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, συνδιοργανώνει με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, την Ενωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) και τον Σύλλογο Εστιακών Σπουδαστών ΤΕΙ Λάρισας, αγωνιστική συγκέντρωση για την 44η επέτειο από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, την Παρασκευή 17/9/2017, στις 6.30 μ.μ, στην Πλατεία Ταχυδρομείου Λάρισας, στην οποία καλεί να πάρουν μέρος όλοι οι εργατοϋπάλληλοι, οι άνεργοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες και επαγγελματίες, οι νέοι και νέες, οι γυναίκες των λαικών στρωμάτων.

 Να τιμήσουμε αγωνιστικά και όχι ως μουσειακό είδος την ηρωική στάση των εργαζομένων και της νεολαίας στα στρατοδικεία, στις φυλακές, την αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια, που ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανοστήριχτης στρατιωτικοφασιστικής χούντας, με την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.

Η εξέγερση τον Νοέμβρη του ‘73 κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σήμερα βρίσκει το νόημα και τη συνέχειά της, στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας, για την υπεράσπιση των εργατικών των λαϊκών οικογενειών από την ανεργία, την φτώχεια, την φοροληστεία, την εξαθλίωση, την κρατική καταστολή, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το βασικό καθήκον είναι να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των μικροΕΒΕ και των μικροαγροτών, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στην εξουσία του κεφαλαίου, στην Ε.Ε, στο ΝΑΤΟ, στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε κάθε κυβέρνηση του κεφαλαίου, στο πιο πιστό στήριγμα του συστήματος, την φασιστική Χρυσή Αυγή, και θα διεκδικήσει μια άλλη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη προς όφελος του λαού.

Οι εργαζόμενοι, οι μικροαγρότες, οι μικροΕΒΕ, οι γυναίκες και η νεολαία των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να αφήσουν τη ζωή που κάνουν και να δουν την ζωή που χάνουν καθημερινά, για χάρη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Όπως αποδείχθηκε η λύση στα προβλήματα δεν μπορεί να έρθει με όποια πολιτική διαχείρισης του καπιταλισμού, χωρίς οργανωμένο ταξικό αγώνα κόντρα στο κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Γι’ αυτό επιβάλλεται η ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, με απομόνωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η ανάπτυξη της συμμαχίας εργατών, μικρών αγροτών και ΕΒΕ, νέων και γυναικών των λαικών στρωμάτων. Να πορευτούμε ενωμένοι και αποφασιστικά, με τις σημαίες της ταξικής πάλης, κόντρα σε όσους καλλιεργούν τον συμβιβασμό και την απογοήτευση, να προετοιμάσουμε πανεργατική απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή τα νέα αντιλαϊκά μέτρα και τον αντισυνδικαλιστικό νόμο.

 

Αξιώνουμε: