Ειδήσεις

Βελτιώνει το οδικό δίκτυο στο Ομορφοχώρι η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Εργασίες συντήρησης στον οδικό άξονα μεταξύ των επαρχιακών οδών 1 και 2 στην περιοχή του Ομορφοχωρίου,  προγραμματίζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης των πιστώσεων του έργου: «Βελτίωση και συντήρηση της συνδετηρίου οδού της επαρχιακής οδού 1 και 2 της Π.Ε. Λάρισας», προϋπολογισμού 1.000.000,00. Το έργο υλοποιείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π. Ε. Λάρισας.

 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός: «Πρόκειται για ακόμα ένα έργο της Περιφέρειας Θεσσαλία που βοηθά στην ασφαλή επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων και στη διακίνηση των εμπορευμάτων. Με το έργο αυτό πραγματοποιούμε εργασίες συντηρήσεις σε σημεία του οδοστρώματος που παρουσιάζουν φθορές από την μακροχρόνια χρήση, τον μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και τα καιρικά φαινόμενα. Με προγραμματισμό, σχέδιο και σκληρή δουλειά, υλοποιούμε χρήσιμα έργα για την Θεσσαλία τα οποία στηρίζουν θέσεις εργασίας και δημιουργούν μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία».

Με την παρούσα εργολαβία πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των ιδιαίτερα φθαρμένων και ρηγματωμένων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας στην συνδετήριο μεταξύ των επαρχιακών οδών 1 και 2 στην περιοχή του Ομορφωχωρίου. Η συγκεκριμένη οδός παρουσιάζει έντονες ρηγματώσεις και ιδιαίτερα εμφανή τροχοαυλάκωση εξαιτίας της πυκνής και βαριάς κυκλοφορίας που διέρχεται από αυτή.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο τμήμα αυτό περιλαμβάνουν την αποξήλωση τμημάτων ασφαλτικών στρώσεων κυκλοφορίας που παρουσιάζουν έντονη φθορά, την κατασκευή ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης, ασφαλτικής στρώσης βάσης και ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας. Οι παραπάνω εργασίες θα γίνουν βάσει των ισχυουσών τεχνικών προδιαγραφών (ΠΕΤΕΠ). Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι να αποκατασταθεί η επιφάνεια της τελικής ασφαλτικής στρώσης και συνεπώς και η ασφάλεια των διερχομένων.

 

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Στοχεύετε σε υποβάθμιση της Ιστορίας;
Επόμενο άρθρο Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο 132 Λαρισαίοι μαθητές