Ειδήσεις

Προ των πυλών η συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με δύο ΤΕΙ


Η συνεργασία του πανεπιστημίου Θεσσαλίας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας φαίνεται ότι θα είναι το επόμενο βήμα του υπουργείου Παιδείας στο δρόμο προς την περίφημη …πανεπιστημιοποίηση των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας.
Μετά την θεσμοθέτηση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (που προέκυψε από την συνένωση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά), ο υπουργός Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου συμμετείχε χθες σε συζητήσεις μεταξύ των τριών παραπάνω Ιδρυμάτων στη συνεδρίαση της Μεικτής Επιτροπής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας.
Η συζήτηση μάλιστα φαίνεται ότι έχει «ζεσταθεί», καθώς τα δυο Τεχνολογικά Ιδρύματα επιθυμούν σφόδρα τη συνεργασία τους με το πανεπιστήμιο της περιοχής, κάτι που θα δώσει σε πολλούς καθηγητές τους (οι οποίοι και θα κριθούν με διαδικασίες που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές), την δυνατότητα να γίνουν «πανεπιστημιακοί».
Πάντως ο κ. Γαβρόγλου που μελετάει το θέμα καιρό, φαίνεται να ενθαρρύνει «τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν μέσα από τις προοπτικές συνεργιών των Ιδρυμάτων με στόχο την ενίσχυση του Ενιαίου Χώρου Εκπαίδευσης και Έρευνας».
Ο υπουργός Παιδείας μίλησε όμως χθες και για τη σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την κοινωνία και δήλωσε ότι στα πανεπιστήμια θα πρέπει λειτουργούν και Κέντρα Δια Βίου Εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσουν τα Ιδρύματα να συνδεθούν με τις ανάγκες της κοινωνίας.
Σχετικά με τα σχέδια του για το Λύκειο, ο κ. Γαβρόγλου κατά την ομιλία του στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας, δήλωσε ότι «επιλογή της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώνονται οι σπουδές στη Β’ Λυκείου και η Γ’ Λυκείου να είναι ένα προπαρασκευαστικό έτος χωρίς ωστόσο να χάνει το εκπαιδευτικό της χαρακτήρα». Επανέλαβε δε ότι σήμερα η κάθε γενιά μαθητών που δίνει πανελλαδικές εξετάσεις κοστίζει στις οικογένειες τους 2 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αναφέρθηκε ακόμη στις παθογένειες χρόνων που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα και είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να τις αναδείξει και να τις αντιμετωπίσει με τρόπο κατηγορηματικό «ανεξάρτητα αν οι φορείς των μικροσυμφερόντων είναι αριστεροί, κεντρώοι, ή συντηρητικοί».

ΠΗΓΗ: in.gr

Προηγούμενο άρθρο Η πρώτη διάθεση προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Ξεκινά η ανάρτηση δασικών χαρτών