Η ομιλία του δημάρχου Τεμπών στο 4ο περιφερειακό συνέδριο


Tags |

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος στο 4ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση: Η Θεσσαλία της επόμενης ημέρας. Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος Τεμπών  μίλησε  για την  ανάδειξη και  αξιοποίηση της κοιλάδας των Τεμπών.

Η πρόταση αυτή, αποσκοπεί στην ανάδειξη του πλούτου και της αξίας της Κοιλάδας Τεμπών, προκειμένου να την καταστήσει από τόπο διέλευσης σε τόπο προορισμού.

Υπάρχει, όπως γνωρίζετε μια ολοκληρωμένη πρόταση-σχέδιο για την ιδιαίτερη αυτή περιοχή. Αναμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσης της παραχωρησιούχου – κατασκευάστριας εταιρείας , για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων μελετών, στα πλαίσια της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και της ανταπόδοσης προς την τοπική κοινωνία.

Ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όχι μόνο του Δήμου μας, αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της χώρας μας, είναι η ύπαρξη της Κοιλάδας των Τεμπών. Φορτισμένη ιστορικά, αρχαιολογικά, μυθολογικά και θρησκευτικά, μέσα από τη διαδρομή αιώνων, συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας να αποτελεί μια  σημαντική κοιτίδα  πολιτισμού. Η ανάδειξη και η αξιοποίηση της Κοιλάδας, μπορεί να επιτευχθεί, χωρίς πολλά και δαπανηρά έργα, καθώς κύριο χαρακτηριστικό της πρότασης είναι η αξιοποίηση των ήδη υπαρχουσών υποδομών και η πρόβλεψη ήπιων χρήσεων, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον, στο σύνολο της έκτασής της. Αντιμετωπίζεται ως ένα πολυθεματικό – πολυσυλλεκτικό πάρκο, όπου θα δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να αναπτύξει πολλαπλές δραστηριότητες.

Οι ωφελούμενοι από την υλοποίηση του οράματός μας και από τη λειτουργία του πάρκου, είναι οι πολίτες της Θεσσαλίας. Οι θέσεις εργασίας που θα προκύψουν τόσο από τη λειτουργία του πολυθεματικού πάρκου, όσο και από τις παράπλευρες επιχειρήσεις θα τονώσουν την μικροοικονομία της περιοχής, καθώς είναι βέβαιο, ότι το πρόσημο στο οικονομικό αποτέλεσμα θα είναι θετικό.

Εξάλλου είναι πρόσφατη η εξαγγελία και η δέσμευση του Πρωθυπουργού για την ένταξη στο ΠΔΕ  και την υλοποίηση του έργου «Αξιοποίηση – Ανάδειξη της κοιλάδας των Τεμπών», μετά την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών.