- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Μάξιμος: Οι επιθέσεις του Ρουβίκωνα αποτέλεσμα της ανοχής στη βία!

«Στο Προσυνέδριο του Νοεμβρίου στην Ανατολική Αττική θα έχουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε τους βασικούς άξονες του προγράμματός μας για την ασφάλεια των πολιτών, που βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Νέας Δημοκρατίας. Όπως φάνηκε και από το 1ο Προσυνέδριο, θέλουμε να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς της κοινωνίας των πολιτών, χωρίς να περιοριζόμαστε μόνο στο κομματικό μας ακροατήριο». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά την εισήγησή του στο Συντονιστικό του Τομέα.

Στη αρχή της συνεδρίασης ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ κ. Γιώργος Στεργίου ενημέρωσε για τις αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των προσυνεδρίων που στοχεύουν στο άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία. Ακολούθησε συζήτηση τόσο για την προετοιμασία όσο και για την αποτελεσματικότερη οργάνωση του Προσυνεδρίου.

Στην εισήγησή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί να τηρεί πολιτική ανοχής έναντι κάθε ανομίας και ασυδοσίας από τους γνωστούς κύκλους της βίας που δρουν ανενόχλητοι. Οι επιθέσεις του “Ρουβίκωνα”, που σήμερα έφθασαν στο σημείο να εισβάλουν στην πρεσβεία της Ισπανίας, είναι το αποτέλεσμα της σκανδαλώδους κάλυψης των ενεργειών περιθωριακών ομάδων από την επίσημη πολιτεία!

 

Στοχοποιούν καθηγητές…

Είναι βέβαιο ότι αυτές οι ενέργειες, που καταρρακώνουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν όσο δεν υπάρχει πολιτική βούληση να κατασταλούν. Το παράδειγμα, άλλωστε, με τις απαράδεκτες αφίσες που στοχοποιούν καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, όπως και οι συνεχιζόμενοι προπηλακισμοί καθηγητών και φοιτητών σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα, την ώρα που η κυβέρνηση ενισχύει το περιβόητο άσυλο, καταδεικνύει ότι “κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας”.

Ωστόσο, η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη και την ανάγκη να παρουσιαστεί ότι ανησυχεί για την έξαρση της εγκληματικότητας σπεύδει να σφετεριστεί τις αναμφισβήτητες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος. Αυτές, όμως, ανήκουν αποκλειστικά στους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ, που με αυταπάρνηση εκτελούν την αποστολή τους. Η υποκριτική στάση της πολιτικής ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου αποκαλύπτεται περίτρανα όταν προκύπτει απόδοση ευθυνών, όπου δεν διστάζει να δείξει προς το μέρος των εργαζομένων, όπως έκανε με την περίπτωση των φετινών πυρκαγιών. Εκεί, ο κ. Τόσκας, με περισσό θράσος, και όταν ακόμη κάπνιζαν τα αποκαΐδια, κατηγόρησε το Πυροσβεστικό Σώμα, χάριν στο οποίο οι φωτιές δεν προκάλεσαν μεγαλύτερες καταστροφές.

Είναι πλέον κοινός τόπος ότι όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση, λύσεις στα ζωτικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι η ασφάλεια, δεν πρόκειται να δοθεί. Οι σημερινοί κυβερνώντες ούτε μπορούν αλλά ούτε και θέλουν να πράξουν τα αυτονόητα. Παραμένουν δέσμιοι των δικών τους εμμονών και δεσμεύσεων».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Συντονιστής του Τομέα, π. βουλευτής Τρικάλων, κ. Ηλίας Βλαχογιάννης και οι επικεφαλής των Ομάδων Εργασίας.