Ειδήσεις

Μάξιμος: Συνεννόηση για την καταπολέμηση θρησκευτικού και φυλετικού μίσους


Η ελληνική αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), συναντήθηκε, με, με τον Αρχιεπίσκοπο των Καθολικών στην Ελλάδα π. Σεβαστιανό Ροσσολάτο, στην έδρα του στην Αθήνα. Στη συνάντηση εκ μέρους της ΔΣΟ συμμετείχαν ο Γραμματέας της, βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο αναπληρωτής Γραμματέας, βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Σύμβουλος δρ. Κώστας Μυγδάλης.

Κατά τη συνάντηση, τα μέλη της ΔΣΟ ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο για τη δράση και την αποστολή της, ενώ του προσέφεραν τον τόμο που εξέδωσε πρόσφατα η ΔΣΟ με αντικείμενο τις καταστροφές των Χριστιανικών Μνημείων στην Ανατολή.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κόσμος έχει εισέλθει σε μια νέα φάση, κατά την οποία έχουν πολλαπλασιαστεί οι κίνδυνοι για την ασφάλεια και την ειρήνη. Το νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, παράλληλα με τις ευκαιρίες που προσφέρει, συνοδεύεται από την ανάπτυξη φαινομένων θρησκευτικού και φυλετικού μίσους, που ολοένα και συχνότερα εκτρέπεται σε εκδήλωση κακόβουλων ενεργειών, όπως είναι η ισλαμιστική τρομοκρατία.

Απέναντι στα ανησυχητικά αυτά φαινόμενα, οφείλουμε να προωθήσουμε μια ατζέντα διαθρησκευτικής συνεννόησης και συντονισμού με σκοπό την ειρηνική συνύπαρξη και την καταπολέμηση του θρησκευτικού φανατισμού. Ιδιαίτερα μεταξύ των χριστιανικών εκκλησιών θα πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία με σκοπό και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων, οι οποίες βρίσκονται υπό τη συνεχή απειλή εξόντωσης από εξτρεμιστικές τάσεις, κυρίως στο χώρο της Μέσης Ανατολής και στην Αφρική.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωτοβουλίες όπως αυτές που αναλαμβάνει η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, είναι εξαιρετικά χρήσιμες, κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών στην Ελλάδα, με τον οποίο είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, και συμφωνήσαμε να έχει συνέχεια».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κέλλας σε Αποστόλου: Καταντήσατε τον ΕΛΓΑ δοσατζή
Επόμενο άρθρο Xαιρετισμός Γιώργου Κωτσού στην εκδήλωση τιμής για τους μαχητές της ΕΛΔΥΚ