Ειδήσεις

Κέλλας σε Υπουργούς: Απαλλαγές και για τους μεταμοσχευμένους


Την έκδοση Υπουργικής απόφασης, με την οποία οι μεταμοσχευμένοι συμπαγών οργάνων – καρδιάς ήπατος και πνεύμονα – αλλά και οι ασθενείς που πάσχουν από ανεπάρκεια τελικού σταδίου ζωτικού τους οργάνου, να τυγχάνουν των απαλλαγών από μια σειρά φορολογικών και όχι μόνο υποχρεώσεων, όπως συμβαίνει και για τους νεφροπαθείς και τους μεταμοσχευμένους εκ νεφρού, ζητά από τους Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας κκ. Ανδρέα Ξανθό, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Έφη Αχτσιόγλου, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης – με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Επικρατείας κ. Βασίλη Οικονόμου -, αναφέρονται “στις διατάξεις που ορίζουν τις απαλλαγές στα ΑΜΕΑ αναφορικά με μια σειρά υποχρεώσεων, όπως τέλη ταξινόμησης αναπηρικού οχήματος, τέλη κυκλοφορίας με αναπηρικό και μη αναπηρικό αυτοκίνητο, δελτίο στάθμευσης ΑΜΕΑ και άδεια δακτυλίου”.

Επισημαίνουν ακόμη “την κοινωνική αδικία των εν λόγω ασθενών κατά παράβαση των συνταγματικών επιταγών”, τονίζοντας παράλληλα πως “το δημοσιονομικό κόστος με την συμπερίληψη και των υπολοίπων μεταμοσχευμένων στις κατηγορίες δικαιούχων απαλλαγών θα είναι μηδαμινό”.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι “το συγκεκριμένο αίτημα έχει επισημανθεί και από τον Συνήγορο του Πολίτη,  κατόπιν αναφορών των σωματείων των μεταμοσχευμένων καρδιάς, ήπατος και πνεύμονα, με την αποδοχή του, να αποτελεί ουσιαστικά ηθική δικαίωση των ήδη ταλαιπωρημένων συνανθρώπων μας”.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του κ.κ. Ιγνάτιου με τον Παναγιώτη Γούλα
Επόμενο άρθρο Βραδιά του Ερευνητή 2017 - Γνώρισε τη μαγεία της έρευνας