Ειδήσεις

Η Ανθρώπινη Πόλη έφερε στο Δ.Σ. τα προβλήματα της συνοικίας Τούμπα


Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων ο Επικεφαλής της «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΟΛΗΣ» κ. Έκτορας Νασιώκας, με ερώτησή του εισήγαγε προς συζήτηση τα προβλήματα της συνοικίας «Τούμπα», όπως αυτά κωδικοποιήθηκαν, μαζί με τους κατοίκους, στην επίσκεψη κλιμακίου της παράταξης στη συνοικία.

Συγκεκριμένα ο κ. Νασιώκας τόνισε:

« Στη συνοικία δεν υπάρχουν:

  1. Σχολεία -Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο -με αποτέλεσμα τα παιδιά να αναγκάζονται να πηγαίνουν σε σχολεία όμορων συνοικιών όπως της Χαραυγής και του Αγίου Γεωργίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται, όσον αφορά την ασφάλεια των παιδιών και τις συνθήκες που δημιουργούνται για τη στέγαση των παιδιών σε ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας (κοντέινερς), σε ακατάλληλους χώρους γυμναστικής (διάδρομοι σχολείου) και σε χώρους υγιεινής.
  2. Πλατεία, παρόλο που υπάρχει οικόπεδο χαρακτηρισμένο ως κοινόχρηστος χώρος μετά την ένταξη της περιοχής  στο σχέδιο πόλεως,  δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια και παραμένει χώρος επικίνδυνος γεμάτος χόρτα.
  3. Παιδική χαρά οργανωμένη και χώροι αθλοπαιδιών.
  4. Πολλοί δρόμοι είναι χωματόδρομοι χωρίς πεζοδρόμια και ηλεκτροφωτισμό με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια των κατοίκων.

Οι επιτακτικές ανάγκες της συνοικίας, σύμφωνα με την επιτροπή προβλημάτων της συνοικίας της Τούμπας  είναι:

  1. Η κατασκευή σχολείου, επειδή τα παιδιά της συνοικίας αναγκάζονται να πηγαίνουν στα σχολεία ομόρων συνοικιών της Χαραυγής και του Αγίου Γεωργίου.
  2. Η κατασκευή μεγάλης πλατείας με παιδική χαρά για όλες τις ηλικίες παιδιών.
  3. Οργανωμένα γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ κλπ.
  4. Ασφαλτόστρωση οδών.
  5. Φωτισμός οδών.
  6. Κατασκευή πεζοδρομίων.
  7. Σκέπαστρο σε όλες τις στάσεις λεωφορείων.
  8. Κατασκευή αποχετευτικού συστήματος για τα νερά της βροχής.
  9. Το κλάδεμα των δέντρων (έχει γίνει αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία για κλάδεμα των κορυφών των δέντρων του μικρού πάρκου από τις 25/1/2016 και ακόμη μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτε).
  10. Καθαρισμός πράσινου του μικρού πάρκου, διότι κάθε τρεις ημέρες καθαρίζεται από καθαρίστρια του Δήμου μόνο ο χώρος κάτω από το πεζοδρόμιο και ο χώρος της πλατείας καθαρίζεται από τους κατοίκους των γύρω οικιών.
  11. Καθαρισμός των δημοτικών οικοπέδων από τα ξερόχορτα»

Ο κ. Νασιώκας επιπλέον ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα προώθησης των σημαντικότερων από τα παραπάνω θέματα.

Ο κ. Δήμαρχος απαντώντας στην ερώτηση αναγνώρισε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η συνοικία και δεσμεύτηκε να προωθήσει πολλά από τα θέματα της συνοικίας, χωρίς όμως να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Συγκεκριμένα δεσμεύτηκε πρώτον να προωθήσει μελέτη για τη δημιουργία πλατείας, ένα έργο  χαμηλού κόστους και όσο το δυνατόν γρηγορότερης λειτουργία και απόδοσης στους κατοίκους. Δεύτερον δεσμεύτηκε να προωθήσει μελέτη για παιδική χαρά και χώρους άθλησης των νέων. Τρίτον στο θέμα του Δημοτικού Σχολείου, όπου υπάρχει σχετική μελέτη από το Δήμο, και η οποία δεν εντάχθηκε για χρηματοδότηση από τα περιφερειακά προγράμματα, ο κ. Δήμαρχος δεσμεύθηκε ότι, εφόσον η κατασκευή του σχολείου κριθεί απολύτως αναγκαία, θα το χρηματοδοτήσει ο Δήμος εξ ιδίων πόρων. Τέταρτον προγραμματίστηκε και θα κατασκευαστεί μικρή γέφυρα σύνδεσης με την οδό Ζήλου. Πέμπτον θα διανοιχθούν, θα ασφαλτοστρωθούν και θα ηλεκτροδοτηθούν μεγάλα τμήματα δρόμων, πέραν της οδού Ενιπέως, μεταξύ των οποίων και η οδός Βαρδουσίων και Έκτον ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα είναι παρούσες για την καθαριότητα, τη λειτουργία της συνοικίας και την ασφάλεια των κατοίκων.

Ο κ. Νασιώκας τόνισε ότι η «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» θα παρακολουθεί την υλοποίηση των δεσμεύσεων του κ. Δημάρχου και θα παρεμβαίνει όταν χρειάζεται για την προώθηση των έργων.

 

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινάνε δολωματικοί ψεκασμοί για την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς
Επόμενο άρθρο Σε καραντίνα πολλές περιοχές της Λάρισας λόγω κρουσμάτων ελονοσίας