Ειδήσεις

Σύναψη νέων συμβάσεων 10 εργαζομένων στην καθαριότητα στο Δ. Κιλελέρ


Οι νέες συμβάσεις αφορούν 10 εργαζομένους στον τομέα καθαριότητας του Δήμου Κιλελέρ, οι οποίοιαπασχολούνταν στο Δήμο με αυτοδίκαιες παρατάσεις έως 7-6-2017. Η υπογραφή των νέων συμβάσεων στηρίζεται στο άρθρο 24 του Ν.4475/17 και στην εγκύκλιο 19/οικ. 22159/30-06-2017 του Υπουργείου Εσωτερικών σύμφωνα με την οποία «η διάρκειά τους ισχύει έως την ημέρα σύναψης των νέων συμβάσεων έως την κατάρτιση των προσωρινών πινάκων διοριστέων και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν τις 31/03/2018”.

Λίγες μέρες πριν την υπογραφή των νέων συμβάσεων, ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, πλαισιωμένος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο  Σωτήρη Σωτηρίου καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά με τους συμβασιούχους της καθαριότητας για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη υπηρεσία του Δήμου έτσι ώστε να εξευρεθούν οι αρμόζουσες λύσεις και να παραμένει ο Δήμος Κιλελέρ υπόδειγμα καθαριότητας.

Στο τέλος της συνάντησης ο  δήμαρχος Κιλελέρ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχουνσυναφθεί οι νέες συμβάσεις συνολικά 10 ατόμων(1 ΔΕ Χειριστής Μηχανημάτων, 4 ΔΕ Οδηγών και 5 ΥΕ Εργατών Καθαριότητας)  στον τομέα της καθαριότητας, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο. Είναι προφανές ότιεγώ προσωπικά αλλά και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κιλελέρ πράττουμε τα δέοντα για να βρεθεί μια λύση που να προασπίζει τα συμφέροντα, τόσο των πολιτών του Δήμου μας όσο και των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας. Έχουμε την πεποίθηση ότι η κεντρική εξουσία θα βρει τον τρόπο να εξαλείψει τις δυσλειτουργίες  που δημιουργούνται και έχουν άμεση επίπτωση κυρίως στις οικογένειες των εργαζομένων”.

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών σε Ιερούς Ναούς
Επόμενο άρθρο Κέλλας στον ΕΛΓΑ: Με δόσεις και καθυστερημένα οι αποζημιώσεις