Ειδήσεις

Ο Μ. Χαρακόπουλος για τη μαύρη επέτειο εισβολής στην Κύπρο


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παραβρέθηκε στην Δοξολογία των Κυπρίων και στο Τρισάγιο των πεσόντων του 1974, επ’ ευκαιρία της θλιβερής επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο,που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλιού. Φέτος ομιλητής ήταν ο κ. Μανώλης Δαλαμάγκας, αδελφός του ήρωα Ηλία Δαλαμάγκα από το Μεσοχώρι που φονεύθηκε από τους Τούρκους εισβολείς «το μαύρο καλοκαίρι του 1974», όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας κ. Ντίνος Αυγουστής.

Για τη «μαύρη επέτειο» ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«43 ολόκληρα χρόνια πέρασαν από την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, η οποία προκάλεσε χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους, 200.000 πρόσφυγες και το σχεδόν 40% της νήσου υπό κατοχή, μέχρι και σήμερα. Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες όλες αυτές τις δεκαετίες για μια δίκαιη λύση, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, αλλά και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, η κατοχή συνεχίζεται με αποκλειστική υπαιτιότητα της Άγκυρας.

Όπως αποδείχθηκε και στη διάρκεια των πρόσφατων διαπραγματεύσεων η τουρκική πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής από το νησί, αλλά αντιθέτως επιθυμεί να έχει τον έλεγχο όλης της Κύπρου, αφού καταλυθεί η κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τις βλέψεις της τις εκδηλώνει και με την πολιτική των ανοιχτών απειλών εναντίον της καθ’ όλα νόμιμης διαδικασίας έρευνας και εξόρυξης φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ από εταιρείες που έχουν έλθει σε συμφωνία με την κυπριακή κυβέρνηση. Ωστόσο, το 2017 δεν είναι 1974, και ο ελληνισμός σήμερα, παρά την κρίση που βιώνει, ενωμένος θα υπερασπιστεί τα δίκαιά του έναντι σε όσους τα επιβουλεύονται.

Οι νεκροί της εισβολής θα δικαιωθούν μόνον όταν θα γίνει πραγματικότητα μια λύση που θα ενώσει όλο το νησί, σε ένα ενιαίο κυρίαρχο κράτος, χωρίς ξένους στρατούς, χωρίς ξένες εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διακοπή νερού στην οδό Παπακυριαζή αύριο Παρασκευή
Επόμενο άρθρο Ο Κ. Αγοραστός στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών