- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Αγιάς λόγω της κακοκαιρίας

Πολλά προβλήματα έφεραν σε διάφορες περιοχές της χώρας οι ισχυρές καλοκαιρινές καταιγίδες, που συνεχίζονται από την Κυριακή. Δήμοι της Λάρισας και της Χαλκιδικής ζήτησαν να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Βράχοι έπεσαν στην παλιά εθνική οδό στα Τέμπη, κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Θεσσαλονίκη.
Οι βροχές αναμένεται να συνεχιστούν και την Τρίτη σε πολλές περιοχές της χώρας. Στο νομό Λάρισας, ο δήμος Αγιάς ζήτησε από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι παραλιακές περιοχές. Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Μελιβοίας Βασίλης Λέτσιος, τα παράλια πλημμύρισαν και στον παραλιακό δρόμο υπάρχουν κατολισθήσεις βράχων.
Μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν για να απομακρύνουν τους βράχους από το οδόστρωμα από το βράδυ του Σαββάτου.
Αντίστοιχο αίτημα για να τεθούν περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να αποσταλεί και για περιοχές του δήμου Τεμπών.
Προβλήματα, επίσης, έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία στην Εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης όπου εντοπίζονται φερτά υλικά σε διάφορα σημεία του δρόμου, ενώ αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν στο επαρχιακό δίκτυο Λάρισας – Φαρσάλων.
Πτώση βράχων σημειώθηκε νωρίτερα στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών, λόγω της κακοκαιρίας, χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι βράχοι μετακινήθηκαν, περίπου στις 14:30, με φορτηγά οχήματα της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ».
Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, στο σημείο η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.