Ειδήσεις

Μάξιμος: Το Μεταναστευτικό μείζον εθνικό ζήτημα!


«Το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό έχει πλέον εξελιχθεί σε μείζον εθνικό ζήτημα για τη χώρα. Η μέχρι τώρα διαχείριση του θέματος από την πλευρά της Κυβέρνησης έχει αποδειχθεί ανεπαρκής, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να απειλείται πλέον σε δημογραφικό και εθνικό επίπεδο, αλλά και να πλήττεται ταυτόχρονα η εικόνα της διεθνώς». Τα παραπάνω τονίζει ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε επερώτηση που συνυπογράφει και απευθύνεται στους υπουργούς Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο, Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στην επερώτηση, με πρώτο υπογράφοντα τον Τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, βουλευτή Β. Αθηνών, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, υπογραμμίζεται ότι η ΝΔ «δεν πρόκειται να γίνει συμμέτοχος και στη δική τους διαχειριστική ανεπάρκεια και ανικανότητα».

Οι επερωτώντες βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού παρουσιάζουν εκτενώς το μέγεθος του προβλήματος και τη διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης, καταλήγουν ζητώντας να πληροφορηθούν, μεταξύ άλλων, από τους αρμόδιους υπουργούς:

  • Ποιες οι πρωτοβουλίες που πρόκειται να λάβουν, στο εξής, προκειμένου να διασφαλιστεί ο επαρκής και αποτελεσματικός έλεγχος των θαλασσίων συνόρων της χώρας.
  • Ποιες οι ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβούν για την αποσυμφόρηση των νησιών του Βορείου-Ανατολικού Αιγαίου από τους υπεράριθμους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.
  • Ποιες ενέργειες θα ληφθούν, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης απορρόφηση των διαθέσιμων κοινοτικών κονδυλίων.
  • Αν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του Μητρώου διαπιστευμένων φορέων, ώστε να σταματήσει η ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ.
  • Ποιος ο σχεδιασμός τους, ενόψει της επερχόμενης θερινής τουριστικής περιόδου, προκειμένου να μην εμφανιστούν και φέτος οι εικόνες ντροπής στα λιμάνια των νησιών και να μη δεχθεί η χώρα μας -εν γένει- ένα ακόμη πλήγμα στο τουριστικό της προϊόν.
  • Γιατί εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν αξιοποιηθεί στο ελάχιστο τα 60 εκατομμύρια ευρώ που έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενίσχυση των συστημάτων ασφαλείας στη φύλαξη των συνόρων.
  • Πόσα χρήματα έχει καταφέρει να απορροφήσει συνολικά η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια για τη διαχείριση του προσφυγικού μεταναστευτικού από τα συνολικά 998 εκατομμύρια, που έχει διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Ποιος ο ακριβής αριθμός προσφύγων και παράνομων μεταναστών που φιλοξενούνται σε κάθε ένα ξεχωριστά Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης, σε θέσεις φιλοξενίας της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και λοιπών ΜΚΟ και ποιος ο ακριβής αριθμός προσφύγων και παράνομων μεταναστών που βρίσκονται εκτός δομών φιλοξενίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Στη Λάρισα μαθητές και εκπαιδευτικοί από την Ανάπα
Επόμενο άρθρο Πανηγυρίζει ο ιερός ναός των Αγίων Αναργύρων στο Κιλελέρ