Ειδήσεις

Μάξιμος: Γυρίζουμε απ’ το Περτούλι πιο αισιόδοξοι για το αύριο!


Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, παρευρέθηκε στο 37ο Πανελλήνιο  Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι Τρικάλων, όπου συνόδευσε τον πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η μεγάλη γιορτή των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι μάς γέμισε με ελπίδα και αισιοδοξία. Κι αυτό γιατί είδαμε ότι παρά την κρίση υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, ξένη προς αυτήν της μιζέριας, της παραίτησης και της οπισθοδρόμησης. Οι Σαρακατσαναίοι, αυτό το στιβαρό κομμάτι του ελληνισμού, χαλυβδωμένοι στους αιώνες της διατήρησης της ταυτότητάς τους σε αντίξοες συνθήκες, συνεχίζουν να διεκδικούν ένα φωτεινό μέλλον, χωρίς να απεμπολούν τις σπουδαίες παραδόσεις τους, χωρίς να προδίδουν τα πιστεύω τους.

Σε αυτήν την εποχή που βάλλεται η ελληνική ταυτότητα από πολλές πλευρές, στο όνομα δήθεν του προοδευτισμού, οι Σαρακατσαναίοι μας δείχνουν το δρόμο με την εργατικότητά τους, την ευστροφία τους, την επιμονή τους και την υπερηφάνεια για την ιστορία τους.

Και επειδή το φετινό Αντάμωμα είναι αφιερωμένο στη γενιά των νέων που υποχρεώθηκαν να μεταναστεύσουν, θέλω να τονίσω ότι έχουμε χρέος να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις επαναπατρισμού των παιδιών που αναζήτησαν την τύχη τους στο εξωτερικό. Αυτό το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, στη μόρφωση του οποίου επένδυσε η πατρίδα, δεν πρέπει επί μακρόν να το στερηθεί. Χρειάζεται άμεσα μια άλλη πολιτική προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας ευκαιριών για όλους τους Έλληνες.

Όλοι εμείς, λοιπόν, που βρεθήκαμε σήμερα εδώ στο μαγευτικό Περτούλι, μαζί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, τον Κυριάκο Μητστοτάκη, είναι βέβαιο ότι γυρίζουμε δυνατότεροι και πιο σίγουροι για το αύριο του τόπου».

Προηγούμενο άρθρο Πληρωμές για τη Δράση 1.2 Βιολογική Κτηνοτροφία
Επόμενο άρθρο Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας σε Διημερίδα στο Μουζάκι Καρδίτσας