Ειδήσεις

Πρόγραμμα Κιν/γραφικής Λέσχης Νίκαιας


Την επόμενη Τετάρτη 28/6 στις 21.15΄ θα προβληθεί στον κήπο του Νηπιαγωγείου της Νίκαιας η ταινία «Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας…και άνοιξη…» (2003) του Κιμ Κι Ντουκ. Νοτιοκορεάτικη ταινία, σκηνοθεσία Κιμ Κι Ντουκ με τους: Ο Γιουνγκ-ΣουΚιμ Κι ΝτουκΧα Γέο Τσιν

Ένας ηλικιωμένος μοναχός ζει σ’ ένα ερημητήριο στη μέση μιας λίμνης με ένα νεαρό μαθητευόμενό του. Η άφιξη ενός άρρωστου κοριτσιού αφυπνίζει το ερωτικό ένστικτο στον μαθητή, ο οποίος φεύγει μαζί της, για να επιστρέψει ύστερα από πολλά χρόνια κυνηγημένος από το νόμο. Η απόλυτη ταινία ζεν. Εκθαμβωτική ομορφιά των πλάνων, αγαλλίαση της ψυχής. Για όχι ανυπόμονους σινεφίλ.

Ο σκηνοθέτης Ki-duk Kim μέσω της ταινίας του προβάλλει την βουδιστική άποψη ότι η σωματική και συναισθηματική βιαιότητα της ζωής μπορούν να αμβλυνθούν μέσω της αφύπνισης και του διαλογισμού που οδηγούν στον φωτισμό. Η ταινία αποτελείται από εκπληκτικές εικόνες φυσικών τοπίων που μεταμορφώνονται με την πάροδο των εποχών και των χρόνων. Ο Ki-duk Kim κινείται μεταξύ λυρικότητας της φύσης, βουδιστικών αληθειών και βίαιων στιγμών της πραγματικής ζωής μεταφέροντας στον θεατή μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας.

Προηγούμενο άρθρο Μουσική βραδιά στο Γενί τζαμί την Κυριακή 25 Ιουνίου
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Η ανομία δεν είναι δικαίωμα κανενός!