Ειδήσεις

Μάξιμος: Ο πρόεδρος ΝΔ θα ακούσει αγρότες και κτηνοτρόφους


«Μετά το Βατερλό που υπέστη η κυβέρνηση στη δεύτερη αξιολόγηση με την απόφαση στο τελευταίο Eurogroup, που ήταν μια πραγματική ψυχρολουσία, επιχειρεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά αυτήν την αποτυχία». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT και στον δημοσιογράφο κ. Σωτήρη Πολύζο.

Τριτοκοσμική εικόνα υπουργικού συμβουλίου…

Ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι «είχαμε υπουργικό συμβούλιο όπου είδαμε και εικόνες που θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα. Οι υπουργοί να χειροκροτούν την εισήγηση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. Δυσκολεύονται να βρουν κοινό πρόθυμο να χειροκροτήσει τον πρωθυπουργό και καταφεύγουν πια σε συνεδριάσεις on camera σε απευθείας μετάδοση από την κρατική τηλεόραση του υπουργικού συμβουλίου; Πραγματικά προκαλεί θυμηδία!». Ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έθεσε ψηλά τον πήχη και πέρασε από κάτω. Έλεγε ότι αν δεν υπάρχει συνολική συμφωνία-πακέτο δεν θα τη δεχθούν. Μας έλεγαν ότι θα πρέπει να υπάρξει οριστική διευθέτηση του χρέους, μας έλεγαν ότι πρέπει να υπάρξει άμεση ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση, μας έλεγαν ότι δεν θα υπογράψουν επ’ ουδενί ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα, ότι δεν θα δεχθούν υψηλά πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια και, μάλιστα, έφταναν στο σημείο να κάνουν και λεονταρισμούς. Θυμάστε που έλεγε ο κ. Τσίπρας ότι αν δεν υπάρχει ρύθμιση του χρέους θα τα ‘‘ξεψηφίσει’’ τα μέτρα τα οποία κάλεσε τους βουλευτές του, την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να τα υπερψηφίσει. Και πήραμε τα χρήματα που αρκούν ουσιαστικά για τις υποχρεώσεις που έχει η χώρα μέσα στον Ιούλιο για να αποπληρώσει δάνεια, και μένουν ελάχιστα χρήματα για να πάνε στην πραγματική οικονομία στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες. Λοιπόν, με  αυτή την πολιτική δεν πάμε μακριά».

Και το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέληξε για το ζήτημα λέγοντας ότι «εμείς, αναμένουμε ο πρωθυπουργός να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα για το τι έγινε και έφθασε η κατάσταση στο μη παρέκει, στη Βουλή, όπου θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών που προκαλέσαμε και που προσδιορίστηκε για τις 3 Ιουλίου».

 

Διολισθαίνουμε σε μια κοινωνία βίας και ανομίας…

Σχετικά με την έξαρση της εγκληματικότητας ο αρμόδιος για τα θέματα Προστασίας του Πολίτη αναπληρωτής τομεάρχης εσωτερικών της ΝΔ τόνισε ότι «δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά με ηλικιωμένους που έχουν τραγικό τέλος, αλλά και άλλους συμπολίτες μας από ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που υφίστανται ανάλογα μαρτύρια από κακοποιούς που δεν διστάζουν να δολοφονήσουν για λίγα ευρώ, αναδεικνύουν το έλλειμμα ασφάλειας, το οποίο βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Διολισθαίνουμε σε μια κοινωνία βίας και ανομίας. Τα φαινόμενα είναι πια καθημερινά στα δελτία ειδήσεων. Θα πρέπει να αποτελέσουν ένα σοκ και προς την κυβέρνηση και προς όλους αυτούς που στο όνομα της προάσπισης των δικαιωμάτων θυσιάζουν το ύψιστο αγαθό, το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που είναι αυτό της ασφάλειας. Το ζήτημα της ασφάλειας είναι προϋπόθεση ελευθερίας. Εάν δεν υπάρχει ασφάλεια δεν υπάρχει κανένα ανθρώπινο δικαίωμα. Δεν υπάρχει πραγματική ελευθερία στο τόπο. Το δόγμα “νόμος και τάξη” για την ΝΔ, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της παράταξης. Αύριο ως κυβέρνηση θα εργασθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

 

 

Η ΝΔ ακούει τις αγωνίες των αγροτών

Αναφορικά με την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλία το Σαββατοκύριακο, ο κ. Χαρακόπουλος είπε ότι “θα έλθει ο πρόεδρος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα Λιβάδια του Περτουλίου σ’ αυτήν την μεγάλη γιορτή που έχουν οι Σαρακατσαναίοι κάθε χρόνο, και βεβαίως θα έχει επαφές και στην Καρδίτσα και στη Λάρισα. Οι πρώτοι σχεδιασμοί είναι στην Καρδίτσα να έχει συναντήσεις με αγρότες και στη Λάρισα, στην Ελασσόνα, με κτηνοτρόφους. Η ΝΔ καταγράφει προβλήματα, αγωνίες, προβληματισμούς και σχεδιάζει το κυβερνητικό της πρόγραμμα, σχεδιάζει την επόμενη ημέρα. Δυνατότητες συνάντησης με τους θεσμικούς εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων έχει ο πρόεδρος της ΝΔ και θα έχει και στο μέλλον. Τώρα θα έχει έναν διάλογο χωρίς μεσολαβήσεις. Επιδιώκει να ακούσει αυθεντικά και γνήσια τη φωνή της βάσης, του απλού καθημερινού πολίτη και τις αγωνίες και τα προβλήματα που βιώνει από την ακολουθούμενη πολιτική. Νομίζω ότι θα είναι μια χρήσιμη συνάντηση, μια χρήσιμη κουβέντα και δίνει αφορμές για διορθωτικές κινήσεις και στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα”.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Όλα έτοιμα για το Φεστιβάλ Αγιάς
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 26χρονος για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων