Στις πληγείσες περιοχές του Δ. Τεμπών ο Χρ. Κέλλας


Tags |

Τη λήψη έκτακτων μέτρων στήριξης των πληγέντων αγροτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο νομό Λάρισας, ζητά από την κυβέρνηση ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ν.Δ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Συκούριο, το Πουρνάρι, την Ελάτεια και τους Γόννους του Δήμου Τεμπών.

Παρόντα στις πληγείσες περιοχές, κλιμάκια της Περιφέρειας Θεσσαλίας – από τον  Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας κ. Β. Χατζόπουλο, τον εντεταλμένο σύμβουλο πολιτικής προστασίας κ. Κ. Δεσπόπουλο, τον Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Λάρισας κ. Π. Καλφούντζο -, του ΕΛΓΑ – από  τον Διευθυντή και τους υπηρεσιακούς παράγοντες κκ. Μ. Λιόντο, Σ. Σπυρόπουλο και Κ. Καραμπάτσα -, καθώς και του Δήμου Τεμπών με τον Δήμαρχο κ. Κ. Κολλάτο, τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Μανώλη και δημοτικούς συμβούλους.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, μάλιστα, επικαλείται το πρωτοφανές των συνεχιζόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων και σημειώνει πως σε ” έκτακτες συνθήκες, απαιτούνται έκτακτα μέτρα στήριξης”.

Μετά την επίσκεψη ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Αυτό που βιώνει φέτος ο αγροτικός πληθυσμός του νομού Λάρισας δεν έχει προηγούμενο. Για περισσότερο από έναν μήνα, αλλεπάλληλα ακραία καιρικά φαινόμενα, χαλάζι και ισχυρές βροχοπτώσεις, έχουν προκαλέσει σταδιακά μεγάλες ζημιές σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών σχεδόν σε όλες τις περιοχές του νομού.

Εάν συνυπολογίσουμε και τον ισχυρό παγετό του Απριλίου, τότε κατανοεί κανείς πως ο αγροτικός κόσμος του νομού βρίσκεται σε απόγνωση.

Σ’ αυτή την έκτακτη κατάσταση λοιπόν, θεωρείται απολύτως επιβεβλημένη η άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης και των συναρμόδιων υπουργείων με μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος».