Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Λέσχης Νίκαιας


Tags |

Ήρθε το καλοκαίρι και η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας Δ. Κιλελέρ ξεκινά τις θερινές προβολές ταινιών στον δροσερό κήπο του Νηπιαγωγείου. Την Τετάρτη  21/6  στις 21.15’ θα προβληθεί η ταινία “Cabaret” (1972) του Bob Fosse.

“It’s showtime, folks!” είναι το περιβόητο moto του πολυτάλαντου σκηνοθέτη  Bob Fosse και κανένα από τα shows του δεν μπορεί να συναγωνιστεί το αισθησιακό, ντελιριακό «Cabaret», που χορογράφησε και σκηνοθέτησε το 1972 με πρωταγωνίστρια την νεαρή κόρη της Judy Garland και του Vincente Minnelli, Liza. Βασισμένο στο βιβλίο του Κρίστοφερ Ίσεργουντ «Ιστορίες του Βερολίνου», το σκοτεινό «Καμπαρέ» αντιπαραθέτει τη χαλάρωση των ηθών με την άνοδο των ναζιστών στην εξουσία .

Η ιστορία μας μεταφέρει στο Βερολίνο του ’30. Στη σκιά του ναζιστικού εφιάλτη, στο σκοτάδι ενός υπόγειου Καμπαρέ, παρελαύνει από την μεγάλη οθόνη μία σειρά από γοητευτικούς ήρωες. Η νεαρή χορεύτρια Σάλι Μπόουλς, μία Αμερικανίδα που ξεχάστηκε στη γερμανική πρωτεύουσα, ο βρετανός φοιτητής, Μπράιαν Ρόμπερτς… Οι φιγούρες του Καμπαρέ, όλες τους γεμάτες πάθη και αδυναμίες, περιμένουν να συναντήσουν το όνειρό τους, καθώς κινούνται ανάμεσα στα φώτα των προβολέων, τους φρενήρεις χορούς των κονσοματρίς και τους θεατρινίστικους αυτοσχεδιασμούς του κομπέρ. Ακόμα κι αν κανείς δεν το είχε αντιληφθεί εξαρχής, το «Καμπαρέ» συγκέντρωνε όλα εκείνα τα στοιχεία που θα του εξασφάλιζαν μία θέση ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών..

Η Μινέλι κέρδισε ένα από τα οκτώ Όσκαρ που απέσπασε το μοναδικό μιούζικαλ που έχει χαρακτηριστεί «ακατάλληλο διά ανηλίκους».