Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 6ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Λάρισας


Tags |

Το 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας βρίσκεται στο τέρμα της οδού Καρδίτσας, είναι εύκολα προσβάσιμο και συνδέεται με το κέντρο της πόλης με το αστικό ΚΤΕΛ Νο 4. Το ωράριο λειτουργίας του είναι 18:30 με 22:00 και λειτουργούν σε αυτό οι κάτωθι τομείς με τις αντίστοιχες ειδικότητες.

1.Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και ειδικότητες

α)   Τεχνικός ανθοκομίας και αρχιτεκτονικής τοπίου

β)   Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

  1. Τομέας Μηχανολογίας και ειδικότητες

α)   Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών

β)   Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού  και Κλιματισμού

γ)   Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

δ)   Τεχνικός Οχημάτων

  1. Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού και ειδικότητες

α) Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων,  Εγκαταστάσεων και Δικτύων

β) Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών

  • Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη για το σχολικό έτος 2017-2018  υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ.» μέσω της εφαρμογής      eepal  στην διεύθυνση      https://e-epal.minedu.gov.gr  από την 19η Ιουνίου την  έως 23η  Ιουνίου 2017. Για την είσοδο στην εφαρμογή eepal ,  είναι απαραίτητοι οι κωδικοί taxis. Σε περίπτωση ανήλικου/ης μαθητή/τριας χρησιμοποιούνται οι κωδικοί taxis του γονέα ή κηδεμόνα.
  • Μετά την οριστική κατάταξή τους σε συγκεκριμένο ΕΠΑ.Λ οι ενδιαφερόμενοι/ες θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής eepal (https://e-epal.minedu.gov.gr)  και οφείλουν να παρουσιαστούν από την 26η έως και την 30ή Ιουνίου 2017 για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή στη σχολική μονάδα που επιλέχθηκαν προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά περίπτωση.
  • Οι μετεξεταστέοι/ες μαθητές/τριες Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ. οι οποίοι/ες περιμένουν τα αποτελέσματα από τη δεύτερη εξεταστική περίοδο του Ιουνίου και όσοι/ες δεν έχουν υποβάλει ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης για λόγους ανωτέρας βίας, μπορούν να υποβάλουν την ηλεκτρονική δήλωση προτίμησης  για τα ΕΠΑ.Λ από την 1η έως την 7η Ιουλίου 2017. Οι εν λόγω ενδιαφερόμενοι/ες αφού ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής   eepal θα πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στα ΕΠΑ.Λ, την ημέρα λειτουργίας τους, από τη 10η έως τη 17η Ιουλίου 2017.
  • Οι μαθητές/τριες που εμποδίστηκαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. λόγοι υγείας, σοβαροί οικογενειακοί λόγοι κ.α.), καθώς επίσης και οι παραπεμπόμενοι/ες μαθητές/τριες στην ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, δύνανται  να εγγραφούν από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2017.
  • Κατ’ εξαίρεση οι απόφοιτοι Σ.Δ.Ε. του τρέχοντος σχολικού έτους, καθώς και οι απόφοιτοι ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ του σχολικού έτους 2016-2017, δύνανται να εγγραφούν από την 1η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2017.

Δικαίωμα για εγγραφή έχουν όσοι διαθέτουν:

  • Απολυτήριο Γυμνασίου ή Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας
  • Απολυτήριο όλων των τύπων Λυκείων. Οι μαθητές εγγράφονται στη Β’ τάξη και παρακολουθούν μόνο τα μαθήματα του τομέα
  • Πτυχίο ΤΕΛ, ΤΕΣ, ΤΕΕ. Οι μαθητές  εγγράφονται στη Β’ τάξη
  • Ως απόφοιτος ΕΠΑΛ μπορεί να αποκτήσεις:
  • 2ο πτυχίο ειδικότητας ίδιου Τομέα με εγγραφή στη Γ’ τάξη.
  • 2ο πτυχίο ειδικότητας διαφορετικού Τομέα με εγγραφή στη Β’ τάξη.

 

Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 2410-622550.