Επιστημονική Ημερίδα από το Κέντρο Αποκατάστασης Αρωγή Θεσσαλίας


Tags |

Τα “Νεότερα Δεδομένα στη Θεραπεία και Αποκατάσταση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης” αναλύονται  στην Επιστημονική Ημερίδα που διοργανώνει το Κέντρο Αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 10.00 π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στη Νίκαια Λάρισας.

Πολλαπλή Σκλήρυνση, η νόσος που προσβάλλει παγκοσμίως έωςκαι 2,3 εκατομμύρια ανθρώπων, κυρίως νέων, κυρίως γυναικών. Έρευνες δείχνουν ότι μετά τη διάγνωση η νόσος επηρεάζει  την καθημερινότητα των ασθενών, καθώς περισσότεροι από 7 στους 10 δηλώνουν ότι η Πολλαπλή Σκλήρυνση έχει επηρεάσει την εργασία τους. Πάνω από 3 στους 10, επίσης, μέσα σε είκοσι χρόνια από την εμφάνιση της νόσου θα χρειαστούν αναπηρικό αμαξίδιο για τις μετακινήσεις τους.

Οι σύγχρονες ιατρικές, φαρμακευτικές και θεραπευτικές εξελίξεις, όμως,  μπορούν  πλέον να διασφαλίσουν  ένα  τέτοιο επίπεδο αποκατάστασης, το οποίο  επιτρέπει τον ασθενή να έχει μια καλή και ποιοτική καθημερινότητα.

Ειδικά θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην αποκατάσταση, την ιατρική, θεραπευτική και φυσιοθεραπευτική προσέγγιση, τα επιδημιολογικά δεδομένα, την κλινική εικόνα και φαρμακευτική αγωγή, τη συνεργατική προσέγγιση υδροθεραπείας, τη θεραπευτική άσκηση και αξιολόγηση ατόμων με νευρολογικές διαταραχές θα παρουσιαστούν στην Ημερίδα από επιστήμονες  – συνεργάτες του Κέντρου Αποκατάστασης Αρωγή Θεσσαλίας, ιατρούς, πανεπιστημιακούς, θεραπευτές, αλλά και ασθενείς.

 

Η ημερίδα, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πανθεσσαλικής Ένωσης Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, θα μεταδοθεί με livestreaming στο linkhttps://original.livestream.com/islink και στο site της Αρωγής Θεσσαλίας www.apokatastasi.gr

Για πληροφορίες 2410922110