Ειδήσεις

Μάξιμος για βανδαλισμούς σε γραφεία της ΔΑΠ: Όχι στο άσυλο της ανομίας!


«Θέλω να συγχαρώ τη ΔΑΠ για τη μεγάλη νίκη της στις φοιτητικές εκλογές, που μας δίνει δύναμη για την επικράτηση των φιλελεύθερων ιδεών στην ελληνική κοινωνία. Οι φοιτητές με την ψήφο τους δεν έδωσαν “ασυλία” στους κυβερνώντες, και στην πολιτική που οδήγησε σε μαύρο χάλι την παιδεία». Τα παραπάνω τονίζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Ταυτόχρονα, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, στη δήλωσή του καυτηριάζει τις επιθέσεις στη ΔΑΠ και την άσκηση βίας εντός των πανεπιστημιακών χώρων. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, μετά την ενημέρωση που είχε από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Λάρισας κ. Γιώργο Βούλγαρη: «δυστυχώς, για ακόμη μια φορά, η ΔΑΠ βρέθηκε στο στόχαστρο γνωστών-αγνώστων, που με όπλο τη βία επιχειρούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους στο πανεπιστήμιο. Αυτό συνέβη και στη Λάρισα, στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπου τα γραφεία της ΔΑΠ υπέστησαν βανδαλισμούς.

Το πανεπιστήμιο είναι χώρος διακίνησης ιδεών και όχι επιβολής τους με τη βία. Το πανεπιστημιακό άσυλο δεν μπορεί να μετατρέπεται με την ανοχή της πολιτείας σε άσυλο ανομίας! Σύντομα, όμως, θα φυσήξει ένας άνεμος αλλαγής και στο χώρο της παιδείας, με μια νέα κυβέρνηση που θα σέβεται τη νομιμότητα».

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη 38χρονου για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος
Επόμενο άρθρο Οι Θεσσαλοί τοματοπαραγωγοί στο Υπουργείο Οικονομικών