Ειδήσεις

Μάξιμος: Σοβαρό έλλειμμα φύλαξης των Νοσοκομείων


«Οι συνεχόμενες κλοπές ακριβού ιατρικού εξοπλισμού από δημόσια Νοσοκομεία, με σκοπό όπως αναφέρεται σε κάποια ΜΜΕ να κατευθυνθούν σε βαλκανικές χώρες ή και στην Αφρική, αποδεικνύουν το σοβαρό έλλειμμα της φύλαξής τους. Το ζήτημα της ασφάλειας έχει, δυστυχώς, υποβαθμιστεί από την παρούσα κυβέρνηση με αποτέλεσμα την έξαρση της εγκληματικής δράσης σε όλη την επικράτεια». Τα παραπάνω επισημαίνει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε ερώτησή του στον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και στον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα.

Ο κ. Χαρακόπουλος τονίζει ότι «μείζον ζήτημα ασφάλειας των νοσοκομείων της χώρας αναδεικνύουν τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών ιατρικού εξοπλισμού, με τελευταίο αυτό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του κ. Παναγιώτη Νάνου έγιναν με αντικλείδι (onlarissa.gr, τηλεόραση του ΣΚΑΙ 23.05.17). Την περίοδο οικονομικής δυσπραγίας που διανύουμε το δημόσιο σύστημα υγείας συνεχίζει να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της πλειονότητας των πολιτών, παρά τις αδυναμίες του που εμφανίζονται κατά καιρούς, ενώ αποτελεί και την μοναδική επιλογή των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών. Συνεπώς, οι λύσεις που πρέπει να δίνονται στα προβλήματα που το ταλανίζουν πρέπει να είναι άμεσες και ουσιαστικές. Όπως είναι φυσικό το αποτέλεσμα της απουσίας του κλαπέντος ιατρικού εξοπλισμού είναι η ταλαιπωρία εκατοντάδων ασθενών, αλλά και η επιβάρυνση των Ελλήνων φορολογουμένων που για μια ακόμη φορά καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα των αδυναμιών της κρατικής μηχανής και των ελλείψεων της κυβερνητικής πολιτικής».

Κατόπιν τούτων, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητά να πληροφορηθεί από τους αρμόδιους υπουργούς:

  1. Με ποιο τρόπο θα αναπληρώσουν τα υλικά που εκλάπησαν, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ενδεχόμενη ταλαιπωρία των πολιτών.
  2. Τι θα πράξουν προς αποφυγή επανάληψης παρόμοιων φαινομένων κλοπής και για να διασφαλιστεί η επαρκής φύλαξη των μονάδων υγείας.

 

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνιάστηκαν 11 κλοπές που έγιναν στην πόλη της Λάρισας
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα