Ειδήσεις

Μάξιμος: Όσοι σκιαμαχούν για χωρισμό Εκκλησίας-Πολιτείας θα αποτύχουν!


«Κάποιοι σκιαμαχούν και επιμένουν ακόμη να μιλούν για διαζύγιο της Εκκλησίας από την Πολιτεία, την ελληνική κοινωνία. Νομίζω δεν θα το πετύχουν. Και η συνάντηση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, έβαλε τα πράγματα σε μια τάξη. Για τη ΝΔ δεν συντρέχει κανένας λόγος να υπάρξει αναθεώρηση του άρθρου 3, ούτε βεβαίως του προοιμίου του Συντάγματος, που ρυθμίζουν τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας. Οι ρόλοι είναι διακριτοί. Όσοι μιλούν για χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας το κάνουν εκ του πονηρού, επιδιώκοντας την περιθωριοποίηση της Ελλαδικής Εκκλησίας». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητρόπολης Πειραιώς στην εκπομπή «Εφ’ όλης της ύλης» και στον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Αλφιέρη με αφορμή τα εγκαίνια του νέου Μελάθρου του Σταθμού, όπου εκπροσώπησε τον πρόεδρο της ΝΔ.

Ο κ. Χαρακόπουλος, που είναι και εισηγητής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας πρόσθεσε ότι «κάποιοι επιμένουν σε ιδεοληψίες και αναχρονιστικές απόψεις και βάλλουν κατά της Εκκλησίας και κατά της ιστορίας του Έθνους. Και δεν είναι τυχαίο ότι το κάνουν ταυτόχρονα, γιατί αυτά τα δύο πάνε μαζί. Ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι μια σχέση αλληλένδετη στο διάβα των αιώνων. Αν κατάφερε ο ελληνισμός να μην γίνει ιστορικό απολίθωμα κατά την τουρκική δουλεία, που αλλού κράτησε και πάνω από 5 αιώνες, όπως στη βόρειο Ελλάδα -η Θεσσαλονίκη θυμίζω απελευθερώθηκε μόλις το 1912, πριν από 105 χρόνια- οφείλεται στο ρόλο της Εκκλησίας που λειτούργησε και ως Κιβωτός Σωτηρίας του Έθνους. Κι αυτό δεν πρέπει να το λησμονούμε»

Σχετικά με την δράση της Μητρόπολης Πειραιώς το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι «είναι από τις πρωτοπόρες Μητροπόλεις στην Ελλάδα, στο πολύπλευρο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία. Ένα έργο που είναι ιδιαίτερα ορατό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνούμε, τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Έργο ανθρωπιστικό με τα συσσίτια, με τη στήριξη που παρέχει σε αδύναμους οικονομικά συνανθρώπους μας. Αλλά και πνευματικό έργο, το οποίο στηρίζει τους πιστούς διαχρονικά. Η Μητρόπολη Πειραιώς επιτελεί έργω και λόγω αυτή την αποστολή με τα χιλιάδες γεύματα, την αρωγή που προσφέρει στους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας. Πρόκειται για 6.000 γεύματα καθημερινώς, όπως έχω πληροφορηθεί, και είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθεια αυτή. Η Μητρόπολη Πειραιώς και με το λόγο της στηρίζει πνευματικά τους πιστούς, όχι μόνον από τον άμβωνα, αλλά και από τα ερτζιανά, από το Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας, που φθάνει στις εσχατιές της χώρας μας και όλου του κόσμου. Έτσι, κάθε ορθόδοξος, στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Ευρώπη, μπορεί να ακούσει τον λόγο του Θεού, μέσα από τη συχνότητα της Πειραϊκής Εκκλησίας».

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη 39χρονου για κλοπή ποδηλάτου
Επόμενο άρθρο Εκλογές στο Σύλλογο Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας - παράρτημα Λάρισας