Ειδήσεις

Λαμπρές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια


Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών αλλά και αρχών του νομού γιορτάστηκε με θρησκευτική κατάνυξη και ευλάβεια η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου στη Νίκαια, πρωτεύουσα του Δήμου Κιλελέρ. Αρχικά τελέστηκε στον ομώνυμο ιερό Ναό πανηγυρική θεία λειτουργία  και στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου σε οδούς της Νίκαιας περιφερειακά του Ναού και αμέσως μετά αρτοκλασία στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη απονομή των υποτροφιών του κληροδοτήματος Ιωάννη και Ρωξάνης Παπαγιαννοπούλου  στην Φανή Μάνδαλου απόφοιτο της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και στην Έλλη Κουτσαμπέλα φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις έκλεισαν με τον καθιερωμένο αγώνα δρόμου “για το μαντήλι” ένα παλαιό έθιμο της  Νίκαιας, το οποίο αναβίωσε η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του δήμου.  Στον αγώνα δρόμου πήραν μέρος δεκάδες μαθητές και μαθήτριες από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δίνοντας ζωντάνια και πνοή στο χωριό και τονίζοντας με ιδιαίτερο σεβασμό και λαμπρότητα την ημέρα του εορτασμού του Πολιούχου Αγίου Γεωργίου.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που έλαβαν μέρος στον αγώνα δρόμου βραβεύτηκαν  για τη συμμετοχή τους με μετάλλια ενώ στους νικητές των αγώνων επιδόθηκε κύπελλο και το «παραδοσιακό μαντήλι» με ένα συμβολικό χρηματικό ποσό. Στην κατηγορία των αγοριών του δημοτικού πρώτευσαν οι Δ. Γκερλιώτης, Π. Παυλόπουλος και Β. Αρχοντής και στα κορίτσια η Απ. Ζιαβλιάκη, Ηρ. Ντέλιου και Μ. Μέλλου. Στην κατηγορία των αγοριών του γυμνάσιου οι πρώτοι ήταν ο Χ. Ζαχαριάς, ο Αλ. Μαλαχτάρης και ο Σ. Ταχούλας ενώ στην κατηγορία των αγοριών Λυκείου πρώτευσαν ο Αν. Καραφέριας και Π. Ζιαβλιάκης.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παπαδόπουλος, ο αντιπερειφερειάρχης Δ. Παπαδημόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γ. Λαδόπουλος και Ν. Τσιλιμίγκας, ο δήμαρχος Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Τ. Τσινούλης και Κ. Φιλιππούλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ. Καλέτσιος, Ι. Κουκούτσης, Αν. Ρεντζιάς, Α. Χατζούλης, Χ. Χατζούλης Ρ. Κομήτσας και Ολ. Αγγλοπούλου – Μερτζανίδου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας Ι. Ράπτης, η υποδιοικητής του ΑΤ Περιφέρειας Σ. Στράτου, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας Β. Πιλάτου και τα μέλη του Τ.Σ. Γ. Παπαγιαννόπουλος, Γ. Ψαρούλης και Κ. Παναγούλης και πλήθος πιστών. Παρόμοιες εκδηλώσεις έγιναν και σε άλλες κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ

Ο Δήμος Κιλελέρ ευχαριστεί θερμά όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες που βοήθησαν στην υλοποίηση των εκδηλώσεων. Επιπλέον, θερμές ευχαριστίες οφείλει στον Ερυθρό Σταυρό Ν. Λάρισας, το ΕΚΑΒ Λάρισας και το Θεσσαλικό Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» για τη διάθεση δύο ασθενοφόρων οχημάτων, την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, και τη γενική γιατρό του Ζαππείου κ. Ι. Αβακιάν.

Προηγούμενο άρθρο Το Ε.Κ.Λ. για την Εργατική Πρωτομαγιά
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Αγώνας αναγνώρισης της γενοκτονίας Αρμενίων έως την τελική δικαίωση