Ειδήσεις

Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας επισκέφτηκαν μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Γλαύκης


Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό επισκέφτηκαν μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Γλαύκης, του οποίου η χορευτική ομάδα επέστρεψε, πριν λίγες ημέρες στη Λάρισα από την Αίγυπτο, όπου συμμετείχε στο «5ο Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών και Πολιτισμού του Aswan», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου. Τα μέλη του ΜΕΣ Γλαύκης ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την στήριξή του στην προσπάθεια του συλλόγου στην διάδοση και τη συνέχιση της παράδοσης του τόπου, μέσα από την πλούσια δραστηριότητα που εμφανίζει.

Ο κ. Κ. Αγοραστός συνεχάρη τα μέλη του ΜΕΣ Γλαύκης για την επιτυχημένη παρουσία τους στο εξωτερικό και τους κάλεσε να συνεχίσουν να διαδίδουν τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας από γενιά σε γενιά.

 Το φεστιβάλ διήρκησε δέκα ημέρες και συμμετείχαν σε αυτό το μοναδικό μουσικοχορευτικό ταξίδι επιλεγμένες χορευτικές ομάδες από διάφορες χώρες (Αίγυπτος, Σουδάν, Νιγηρία, Αρμενία, Ινδία, Ταϊλάνδη, Κίνα, Νότια Κορέα). Σπουδαίες προσωπικότητες παρακολούθησαν το Φεστιβάλ, όπως ο υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου, Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής αλλά και πλήθος κόσμου Οι παραστάσεις πραγματοποιήθηκαν σε μοναδικές τοποθεσίες  της πόλης  του Aswan (θέατρα, πολιτιστικά κέντρα), με εξέχουσα την τελετή λήξης, που πραγματοποιήθηκε στο Abu Simbel, μπροστά από το ναό του Ραμσή Β΄ και της συζύγου του Νεφερτάρι. Η ελληνική  αποστολή  παρουσίασε ένα χορευτικό πρόγραμμα με έντονες εναλλαγές στους ρυθμούς, τους βηματισμούς αλλά και στα χρώματα των ενδυμασιών.

Αξιοσημείωτη και ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το σύλλογο αποτέλεσε και η ελληνική συμμετοχή στο «1ο  Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών  Κινηματογράφου του Aswan» (20-26 Φεβρουαρίου) που έλαβε χώρα στην πόλη του Aswan, με την παρουσία σπουδαίων προσώπων της Αιγύπτου ενός εκ των οποίων ήταν και ο Πρωθυπουργός της χώρας.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή τροχοφόρου
Επόμενο άρθρο 2ο φεστιβάλ ρυθμικής γυμναστικής υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας