Ειδήσεις

Χρ. Κέλλας από το Βερολίνο: Ασήκωτο το βάρος του προσφυγικού για τη χώρα


Στη Γερμανία βρίσκεται ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, ως επικεφαλής ελληνικής αντιπροσωπείας – στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Ιωάννης Παντής και ο Πρόεδρος του ΙΕΠ κ. Γεράσιμος Κουζέλης – μετά από πρόσκλησητης Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής, στο πλαίσιο ενημερωτικού προγράμματος με θέμα “Την ένταξη των παιδιών των προσφύγων και νεαρών προσφύγων, στη σχολική και επαγγελματική εκπαίδευση”.

Ο Λαρισαίος πολιτικός θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις με Γερμανούς αξιωματούχους – μεταξύ των οποίων ο Υπουργός για ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. MichaelRoth, ο Υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Παιδείας και Έρευνας, κ. ThomasRachel, o Γενικός Γραμματέας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ.ThorbenAlbrecht – τόσο για ζητήματα που αφορούν στο θέμα της επίσκεψης, αλλά και για γενικότερα θέματα πολιτικής φύσης.

Μετά την πρώτη συνάντηση με την επικεφαλή της Συντονιστικής Μονάδας για το Μεταναστευτικό και Προσφυγικό ζήτημα, τον επικεφαλή του Τμήματος Ευρωπαϊκής πολιτικής και εκπροσώπους του Γερμανικού ΥΠΕΞ, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Με τους Ευρωπαίους συνομιλητές μας, συζητήσαμε για την αναγκαιότητα εκμάθησης της γλώσσας της χώρας φιλοξενίαςαπό τους μικρούς πρόσφυγες–κάτι που πρέπει να επιδιώξουμε διότι δημιουργεί προϋποθέσεις ειρηνικής συνύπαρξης -αλλά και της κοινωνικής ένταξης και απασχόλησης των ενήλικων προσφύγων.

Το προσφυγικό–μεταναστευτικό, μετά το οικονομικό,αποτελεί το πιο φλέγον ζήτημα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο. Διεμήνυσα στους συνομιλητές μου ότι στις πλάτες της χώρας μας έχει κατανεμηθεί δυσανάλογο βάρος σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης και είναι καιρός οι εταίροι μας να δείξουν έμπρακτα τη στήριξή τους».

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Η ΝΔ δεν θα δώσει συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση
Επόμενο άρθρο Διήμερος εορτασμός της επετείου του Κιλελέρ